Gå til hovedindhold

At strikke to bukseben på en gang

Skal du strikke et par bukser til dit barn, og er du ikke sikker på, hvor meget garn du har til længden af benene, kommer her et tip til, hvordan du kan strikke begge ben samtidigt. Således kan du strikke til du løber tør for garn.

For at det overhovedet kan lade sig gøre skal du vinde et garnnøgle, hvor du både kan trække garn ud fra midten og trække garn fra siden. Se hvordan du gør her.

Thumbnail

Når du er færdig med øverste del af bukserne og skal skille til benene, så sæt benene på en lang rundpind (minimum 80 cm). På billedet herunder har jeg lukket et antal masker af i skridtet for at give lidt afstand mellem benene, så der er plads til en ble.

Thumbnail
Thumbnail

Herefter strikkes en omgang på det første ben med garn fra den ene ende af nøglet. Når du når ind til skridtet skiftes automatisk til det andet ben. Samtidig skal du skifte til garn fra den anden ende af nøglet. Således skiftes mellem de to ben til benene har den rigtige længde eller der ikke er mere garn.

På kraftig opfordring fra "min strikkehandicappede veninde (ja det var hende selv der kom med udtrykket - fnis) er her en lille video, der viser, hvorledes det ser ud i den virkelighed, som så mange kalder IRL (In Real Life).

Kommentarer

Kamilla

Hej Irene

Jeg er i samme kategori som din veninde og har forsøgt mig med din metode.

Jeg synes det giver pladsproblemer på den rundpind jeg strikkede livet af bukserne på når jeg vil fortsætte med benene. Stifter du til en længere rundpind mellem liv og ben? Hvor lang en rundpind bruger du på videoen?

Venlig hilsen,
Kamilla

ons, 05/11/2014 - 10:49 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.