Gå til hovedindhold

Strikkeudstyr

Thumbnail

Maskemarkører

Maskemarkører kan anvendes til at markere bestemte steder på dit strikketøj, som for eksempel midtfor og midtbag. De kan også være en stor fordel til markering af mønsterrapporter, så det bliver lettere at holde styr på mønsteret.

Se mere

Thumbnail

Pindemåler

Da det kan være svært at se forskel på størrelserne af de enkelte strikkepinde med det blotte øje, kan det være en god ide at investere i en pindemåler til at bestemme størrelsen. Som oftest angiver en pindemåler pindestørrelserne i to målesystemer, som…

Se mere

Thumbnail

Maskeholdere

Maskeholdere anvendes til at holde masker, som ikke skal aflukkes med det samme, men i stedet afventer yderligere arbejde. Som for eksempel når et færdigstrikket skulderstykke afventer at andet skulderstykke strikkes, inden de to skulderstykker kan sys…

Se mere

Thumbnail

Stoppenåle

Stoppenåle benyttes til at hæfte ender eller sy sømme. En stoppenål er en nål med afrundet spids. Den afrundede spids gør, at du ikke kommer til at stikke nålen gennem garnet.

Se mere

Thumbnail

Hæklenåle

Når du strikker sker det af og til, at du taber en maske. Her kan en hæklenål være god at have ved hånden, da den letter arbejdet med at samle den tabte maske op.

Se mere

Thumbnail

Rækketæller

En rækketæller anvendes til at holde styr på, hvor mange rækker du har strikket.

Se mere

Thumbnail

Målebånd og lineal

Et målebånd og en lineal er uundværlige redskaber, når du skal strikke. Målebåndet anvendes til at måle længden undervejs i dit arbejde, og linealen anvendes til at bestemme din strikkefasthed på en strikkeprøve.

Se mere

Thumbnail

Løse knopper

Hvis du har brug for, at maskerne fastholdes på pinden, kan løse knopper være en fordel at have ved hånden. Alternativt kan en elastik snos om pindens ende til at fastholde maskerne.

Se mere