Gå til hovedindhold

Rosen træ, som ikke er rosentræ - endnu en om knit pro

Indsendt af KnittingDane ,

Jeg er jo ret glad for mine rosentræspinde og ligeledes dem af ibenholt - hårdheden af træet gør simpelthen strikkeoplevelsen så meget bedre. De første mange måneder efter at jeg havde købt mine første pinde i rosentræ og ibenholt, sad jeg og sukkede hver gang jeg strikkede i bar begejstring over, hvor let maskerne gled henover træet.

Derfor blev jeg også svært begejstret, da jeg i sin tid så, at Knit Pro nu kom med et samlesæt af strikkepinde i rosentræ, da jeg savnede samlesætfuntionen i mine pinde. Desværre blev jeg noget skuffet, da det gik op for mig, at deres rose wood (rosen træ) pinde slet ikke var af rosewood (rosentræ). For nej - serien Symfonie Rose er slet ikke lavet af rosentræ. Selv om der på pakningerne står Symfonie Rose Wood, betyder dette ikke, at pinden er lavet af rosewood (rosentræ). Graver man ned i specifikationerne på deres hjemmeside, finder man ud af, at pindene er lavet af lamineret birketræ - tynde lag af birketræ der er limet sammen. Det laminerede birketræ er så blevet farvet, så det ligner rosentræ.

Der er selvfølgelig ingen tvivl om, at pindene godt kan være ganske udmærkede trods det, at de ikke er lavet af rosentræ. Jeg bliver dog pænt irriteret over, at de i den grad pynter sig med lånte fjer. Det er immervæk meget nemt at tro, at der er tale om pinde af rosewood (rosentræ) når de skriver rose wood (rosen træ) på pakkerne - og lige undlader at skrive lamineret birk på selve pakningen. Bevars - det står da på deres hjemmeside, hvis blot man graver lidt i specifikationerne, men køber man en enkelt rundpind, står der blot Symfonie Rose Wood på pakningen og det er vel, hvad man ser, når man står i butikken?!

Desværre er det slet heller ikke unormalt, at informationen om hvad pindene i virkeligheden er lavet af, ikke er nået ud til forhandlerne. I hvert fald har jeg mødt rigtig mange forhandlere af pindene, som ikke er klar over, at pindene er lavet af lamineret birketræ, som derfor selvfølgelig sælger produktet til kunderne under den fejlagtige antagelse, at det er rosentræspinde.

Men hvad er forskellen så? Jo - den ligger ganske enkelt i træets hårdhed - jo højere hårdhed, jo højere kvalitet træ. Rosentræ er hårdere end birk og ibenholdt er endnu hårdere. Kigger man på densiteten (nørder lige med tal herfra) ligger birk omkring 670 kg/m3, hvor rosentræ ligger på 820-900 kg/m3 og ibenholt på 1.100-1.300 kg/m3. Til sammenligning ligger det bløde fyrretræ omkring 500 kg/m3. Ser man på disse tal, er der ingen tvivl om, at der er forskel på rosentræ og birketræ. Min personlige opfattelse er da også, at der er forskel på strikkeoplevelsen. De laminerede pinde er ganske udmærkede, men de er altså bare ikke lige så lækre at strikke med som ægte rosentræspinde.

Så Knit Pro for hulan da - lad dog være med at pynte jer med lånte fjer - jeres pinde er ganske udmærkede som de er - laminerede birketræspinde. MEN de er altså ikke af samme kvalitet som rigtige rosentræspinde.

Man fristes næsten til at kalde serien Sym Phony Rose Wood, blot for at dele ordene lidt mere...

Kommentarer

Gitte Greve jø…

Hvad synes du om bambuspinde? Og hvad er deres hårdhed?

man, 27/02/2012 - 01:03 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Som svar til af Gitte Greve jø…

Bambuspinde er meget bløde, men de kan også være ganske udmærkede at strikke med. Man skal dog gå uden om de allerbilligste pinde, da maskerne kan være svære at flytte på pindene pga. for meget modstand i overfladen.

Nogle foretrækker bambuspinde til sokker, da de ikke glider så let af strikketøjet

tir, 28/02/2012 - 09:25 Permalink
John

Ja det er noget mærkeligt noget, at man på den måde skriver så man kunne tænke på noget andet. Rosewood ville jeg også tro at der var tale om rosen træ pinde.

man, 27/02/2012 - 20:13 Permalink
Vibe

Jeg har altså aldrig troet, at de var lavet af rosewood (som jeg i øvrigt aldrig havde hørt om, før jeg læste om din forkærlighed for ædeltræspinde) - de ligner da heller ikke ædeltræ, er jo farvet i skøre farver. Jeg læste navnet som "Symphony Rose", fordi de var sådan røde og regnbuefarvede i det..

Måske havde jeg bare læst om det, før jeg første gang købte nogen i butikken? Altså, at de var lavet af birk.. Jeg har i hvert fald aldrig været i tvivl.

Snyd og bedrag aside, så er det ellers mine yndlingspinde, fordi de har sådan en dejlig spids og overflade. Måske jeg skal have udvidet min horisont med nogle lækre (ægte) ædeltræspinde

tir, 06/03/2012 - 01:06 Permalink
Malene

I min lokale garnforretning sælger de rosentræs-pinde, som er super bøjelige og bløde. Men er det så overhovedet rosentræ?????

Har I ellers nogen erfaringer med knit pros birke-pinde, for jeg synes, de er rigtig flotte. Og dyre!!

tor, 05/04/2012 - 16:48 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Som svar til af Malene

Umiddelbart er Knit Pro's pinde ganske fine at strikke med. Overfladen kan dog ikke måle sig med rigtig rosentræ. Til gengæld findes de i system så man kan skifte pinde, hvilket er ret smart. Prisen for knit pro synes jeg ikke er så slem. Pindene ligger så vidt jeg husker omkring 40 kr og kabler omkring 35 kr. Så kan man købe det man har brug for.

Jeg skal ikke kunne sige om de pinde du har fundet er ægte eller uægte rosentræ. Ofte afspejler det sig i prisen. Med rigtige rosentræspinde eller ibenholtpinde skal man ofte helt op på 100-150 kr pr. pind

tor, 05/04/2012 - 16:55 Permalink
Worthsword

Jeg er helt enig!

Fik det fine sæt i julegave og blev da også lidt lang i ansigtet da "rosewood" viste sig, bare at være et flot navn og fin emballage. Det undrer mig over at de overhovedet må sælges under den betegnelse..

fre, 06/04/2012 - 22:11 Permalink
Brita Pedersen

Tak for en god og informativ hjemmeside ..... er også glad for Knit pro "skruepinde" ;) men i dec. faldt jeg tilfældig over disse lavet af krondyr (lårben) www.hundborg-net.dk og så fik jeg Hans Jørn til at slibe dem lidt firkantede (som amerikanske pinde = nemmere at holde på) de er lækre og især er jeg glad for "dupperne" til strømpepinde - både til opbevaring, men også med strikketøj på .... men jeg kan ikke vudere dem i forhold til andre luksuspinde - for jeg har ikke sådanne :(

fre, 11/05/2012 - 19:48 Permalink
Brita Pedersen

Som svar til af Brita Pedersen

opdagede at der måske er problemer med linket; man kan havne på en blomsterside .... men skrives adr. manuelt kommer den rigtige.

fre, 11/05/2012 - 21:12 Permalink
Amanda

Sidder selv og overvejer at købe et sæt af de der knitpro, fordi alle siger at rosentræ er så lækkert at strikke på. Og så gik det op for mig at det slet ikke er rosentræ. De påstår på hjemmesiden at deres laminat faktisk er hårdere en rosentræ, men ved nu ikke om jeg tror på det:
(Citat fra hjemmesiden) "These needles include the Symfonie Wood, Dreamz, Cubics (cuboid-shaped) and Rose lines: All of these are made from densified laminated birch wood. This material is more costly and much harder than either ebony or rosewood. Unlike in other wooden needles, water absorption in Symfonie wood needles is negligible and, as a result, there is no chance of warping. The same property makes our needles very strong, enables the points to be sharp and provides a lifetime of pleasurable use, if handled correctly."

Til gengæld har jeg svært ved at finde nogle pinde som rent faktisk er rosentræ, kender du nogle forhandlere? Min lokale garnbiks havde solgt mig nogle strømpepinde og sagt det var rosentræ, men ved nærmere eftersyn kan jeg se at det er knitpro pinde og så ryger troværdigheden jo lidt på den konto...

tir, 26/02/2013 - 11:48 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Som svar til af Amanda

Jeg er ret glad for holz & stein's pinde http://www.holz-und-stein.de/web/eng/portrait/gallery.php.
Både træets kvalitet og overgangen er fin. Men de er dyre og jeg har ikke fundet dem i dk endnu. Og så har jeg en enkelt gang oplevet, at kablet gik løs af pinden. På trods af det er det dog stadig mine favoritter. Jeg har også en enkelt lantern moon, men her er jeg ikke tilfreds med overgangen. Garnet hænger fast i metaldelen.

tir, 05/03/2013 - 12:30 Permalink
Lis

Inden for den sidste måned har jeg oplevet at mine "rosen Wood" pinde er knækket.

Først en rundpind hvor wiren knækkede.
Anden rundpind hvor det var selve pinden der knækkede af ved gevind.

Der imod har jeg ikke haft problemer med KnitPro Kabonz rundpinde og wire.

Kan for øvrigt oplyse at pindende bliver fremstillet i Indien. Så jeg forstå ikke helt hvorfor de skal være så dyre.

Alternativ er ADDI som bliver produceret i Tyskland. Her kan de fås i oliventræ.

lør, 05/03/2016 - 17:04 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.