Gå til hovedindhold

Er I med på lidt fællesstrik?

Indsendt af KnittingDane ,

Jeg skal til at i gang med et nyt strikkeprojekt og tænker, at I måske har lyst til at være med til lidt fællesstrik??

Jeg har lææænge gået og kigget på Kællingesjalet 1897, da jeg tænker, at det vil være perfekt til at have på, når jeg knokler i haven. Det geniale ved Kællingesjalet er, at det bindes om kroppen og dermed sidder godt fast, så der kan arbejdes uden at tænke på løse ender. Sjaltypen kaldes også et bindesjal og findes selvfølgelig i alskens afskygninger, men denne opskrift er en genstrikket udgave af et originalt sjal fra Vendsyssel Historiske Museum. I kan læse mere historien bag sjalet og se gamle billeder her.

Ideen i fællesstrik er, at vi strikker hvert vores sjal på samme tid. Derved kan vi hjælpe hinanden på vej og følge med i hinandens projekter. Jeg er ikke lynstrikker, så I behøver ikke at være bange for, at jeg bliver færdig i morgen 

Indtil videre har jeg fundet opskriften - har ikke læst den endnu - men har måske fundet garnet i mine gemmer. Se bare her.

Thumbnail

Første milepæl i projektet må være at finde garn. Jeg tænker, at en deadline til på fredag må være ok til, at alle kan nå at finde noget i gemmerne, på nettet eller den lokale garnbutik.

Og så tænker jeg også, at det er en god ide, hvis vi benytter bloggen til at kommentere på, da alle så kan være med - også dem som ikke er på facebook.

Opskrift: http://www.ravelry.com/patterns/library/kllingesjal-1897danskgenstriknin...

Lidt ekstra nørderier om indtagninger

Helle har sendt mig et par billeder der viser forskellen på ret og vrangsiden, hvis man strikker hhv 2 ret sammen eller 2 drejet ret sammen. Prøven til venstre er strikket med 2 ret sammen, som opskriften foreskriver, og den til højre er 2 drejet ret sammen.

Læg mærke til at retsiden er den side, hvor der lukkes af:

Thumbnail

Mens indtagninger og omslag laves på vrangsiden.

Thumbnail

Kommentarer

Helle Christiansen

Jeg er med, synes at det er en god ide. Og spændende udfordring. Flere skriver på Ravelry, at opskriften er svær at læse, men så kan vi jo hjælpe hinanden. Jeg skal dog først finde egnet garn og da jeg ikke tåler uld, havde jeg tænkt på at strikke med Sandnes Line. Håber at vi bliver rigtig mange :)

søn, 30/03/2014 - 13:07 Permalink
Charlotte Madsen

Jeg er med.
Det er en flot farve du har fundet. Charlotte.

søn, 30/03/2014 - 13:48 Permalink
Malene

Jeg vil rigtig gerne være med - lagde for længe siden opskriften i mit Ravelrybibliotek, og der fik den så lov at blive liggende. Men nu skal det være, og sjalet er en kanon idé som lidt lunt til kroppen mens haven skal dyrkes, plejes og nydes... ellers havde jeg nok bare misbrugt min Tempelblomst, selv om den bestemt nok ikke er egnet til den form for aktivitet...

Jeg strikker desværre på et yderst skrabet budget, så håber at der kommer noget god inspiration til forskellige typer garn som kan være egnet.

søn, 30/03/2014 - 14:41 Permalink
Helle Christiansen

I opskriften står der at der er brugt 400 gr pelsuldgarn, tror i at man kan regne med at den løbelængde vil passe ved brug at af en anden type garn? Som skrevet længere oppe så vil jeg strikke i Sandnes Line, skal jeg mon købe lidt ekstra?

søn, 30/03/2014 - 16:47 Permalink
Carina Bendix

Jeg vil rigtig gerne være med, men skal lige have fundet noget garn, der egner sig til sådan et fint projekt. Dette er også min første deltagelse i en sådan Knit a long, så måske kvajer jeg mig lidt, men håber I bærer over med mig ;)

søn, 30/03/2014 - 16:50 Permalink
lissy-hanne

Jeg vil gerne være med,jeg har skrevet mønsteret ud, men hvornår jeg kan få fat i garn er uvist,
Jeg følger med på side liniener det ok? det ser så spændende ud.

kh lissy-hanne

søn, 30/03/2014 - 17:30 Permalink
Mai-Britt

Jeg vil også gerne deltage ;)) Er dog ikke super strikker ... !Men hvordan forgår det? oprettes der en tråd eller på FB eller hvordan ;))

søn, 30/03/2014 - 17:43 Permalink
Tine Lynard

Den er jeg med på. Super god ide. Glæder mig til at se alle resultaterne.

søn, 30/03/2014 - 20:08 Permalink
Jette Helle Frandsen

Har haft kig på det i flere år, så måske er det nu......vi har 280 får der læmmer i løbet af april, så jeg kommer nok til at være bagud, men er det ikke ok??

søn, 30/03/2014 - 21:26 Permalink
Annebeth

Så er der bestilt garn, og jeg har kigget lidt på opskriften. Hm, det ligner en af dem man skal i gang med for helt at forstå. Spændende.

søn, 30/03/2014 - 21:33 Permalink
Helle Christiansen

Så er jeg næsten klar, har netop bestilt garn. Valget faldt på Blackhill Recycle Cotton Tweed. Chokoladefarvet! Mums. Jeg er så spændt på at mærke garnet. Jeg har bestilt en Cone på 500 gr, så er der rigeligt, ca 1600 meter.

Så nu venter jeg bare på postbudet  :)

man, 31/03/2014 - 02:07 Permalink
Pia Klausen

Har købt garn og glæder mig til at komme i gang :o) Synes at opskriften er noget svær at læse og så vil jeg gerne have hjælp, når vi skal i gang med at hækle! Er ude og rejse i weekenden, men tror jeg smugstarter lidt inden. Får helt sikkert brug for hjælp undervejs!

man, 31/03/2014 - 15:56 Permalink
Christina

Som svar til af Pia Klausen

Man kan sagtens lade være med at hækle, så samler man bare maskerne op direkte fra den strikkede kant i stedet. Det har jeg gjort på mit - jeg havde ikke lige en hæklenål i nærheden. Den hæklede kant giver en mere markant overgang end uden. Hvad man kan lide er  vist en smagssag. http://www.ravelry.com/projects/xinanexo/kllingesjal-1897danskgenstrikning-fra-vendsyssel-museum

fre, 04/04/2014 - 01:17 Permalink
Pia Klausen

Har købt garn i dag og glæder mig til at komme i gang! Får helt sikkert brug for hjælp undervejs, især når vi skal i gang med at hækle ;o)

man, 31/03/2014 - 15:59 Permalink
Henriette Friberg

Vil gerne være med!. Meget smukt sjal! Det er første gang jeg er med i sådan et knit-a-long projekt. Håber ikke at jeg er alt for langsom :)

glæder mig til den udfordrende opskrift

man, 31/03/2014 - 17:11 Permalink
Sara

Jeg vil også gerne være med ☺Jeg er gået i gang og har strikket 6 takker. Synes det er bøvlet og jeg tror det kommer til at tage lang tid. Er der en smart måde, man kan strikke de 2 m r sm? Jeg sidder og fumler lidt med det og så kommer det jo til at tage lang tid. Glæder mig rigtig meget, til det engang er færdigt ☺

tir, 01/04/2014 - 08:37 Permalink
Bettina Bjarlert

Jeg er med , har valgt at trævle et forlist projekt op i Hjelholt farveskiftegarn, som jeg havde valgt at strikke i dobbeltgarn.

jeg strikker således nu med enkelt tråd p. 3 1/2. Havde lidt bøvlmed at knække koden i starten , ret og vrangside. det hjalp at tage billedet med. Så nu er de første 10 takker strikket, det er hurtigt at memorere teknikken på dem. god strikkelyst til alle

tir, 01/04/2014 - 10:35 Permalink
Helle Christiansen

Igen jeg venter på mit bestilte garn og at det skal blive fredag, har jeg lavet to strikkeprøver af noget billigt akrylgarn jeg havde liggende. Den ene er med to ret sammen, den anden er to ret drejet sammen. Jeg vil gerne vise jer det med Et billede, hvordan gør jeg? Det er faktisk pænest med de to ret drejet sammen, da både ret siden og vrang siden stort set er ens.

tir, 01/04/2014 - 21:27 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Som svar til af Helle Christiansen

Der er desværre ikke mulighed for at poste billeder i kommentarerne endnu, så der er fb nok nemmere - men hvis du sender mig billederne, skal jeg gerne tilføje dem til indlægget her :)

tir, 01/04/2014 - 21:34 Permalink
Anita Ziegler

Jeg vil meget gerne være med, men skal lige have kikket gemmerne igennem efter garn ellers må der lidt indkøb til til uldfestival i saltum her i weekenden.

ons, 02/04/2014 - 12:21 Permalink
Anne

Jeg er med... Det er et smukt sjal og jeg vil glæde mig til at arbejde på det. Lyder på div kommentarer som en udfordrende opskrift. Jeg har ikke læst den endnu, men købt en dejlig blød alpaca at strikke af.

ons, 02/04/2014 - 14:15 Permalink
Linda Groesmeyer

Prøver at være med. Jeg er dog ikke speed strikker, men opgaven ser ud som noget jeg vil kunne finde ud af, samt elske at bære når det blev færdigt, skal lige finde garn.

tor, 03/04/2014 - 08:55 Permalink
Mette

Jeg har for længe siden printet opskriften ud, men har manglet modet til at gå igang. Skal lige i gemmerne og se hvor meget gotlandsk uld jeg har.

tor, 03/04/2014 - 12:28 Permalink
Bente

Har ikke prøvet at være med i fællesstrik før - så spændende. Nu vil jeg se at finde garn, så jeg er klar

tor, 03/04/2014 - 13:06 Permalink
Hanne K Bjerre

Så er jeg gået lige så stille i gang med Kællingesjalet. Jeg finder det meget spændende at vi er flere der strikker det samme og at det er et historisk sjal.

Jeg strikker i Geilsk Tynd uld - det kradser lidt. Men det har ligget længe og skulle bruges ;)

Glæder mig til at se og høre alle jeres.
:) Hanne K Bjerre

tor, 03/04/2014 - 17:28 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Som svar til af Hanne K Bjerre

Jeg kan også rigtig godt lide at der er en historie bag designet :)

Mit garn er heller ikke særligt blødt, men det gør ikke så meget når det skal ud over en bluse tænker jeg

tor, 03/04/2014 - 19:35 Permalink
Anne

Jeg kan se dit billede af garnvalget, men "Helles forside" og "Helles bagside" vises ikke. Der kommer kun teksten "This image failed to load." Er jeg den eneste, som har problemet?

tor, 03/04/2014 - 20:31 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.