Gå til hovedindhold

Jenys overraskende elastiske aflukning

Engelsk
Jeny’s supprisingly stretchy bind off (jssbo)

Har du problemer med at få din aflukning løs nok, kan løsningen være Jenys overraskende elastiske aflukning.

Her bliver der lavet et omslag for hver enkelt maske undervejs, hvilket gør aflukningen mere elastisk.

Thumbnail

Aflukningen kan benyttes til såvel enkeltrib som dobbeltrib, blot man holder den lille forskel på ret og vrangmaskernes omslag for øje.

Aflukningen laves som en almindelig aflukning dog med følgende ændring:

  • For retmasker der skal lukkes: Lav et omvendt omslag (se billedet herunder). Strik en ret. Omslaget trækkes over retmasken. Herefter trækkes den forrige maske over, som ved en almindelig aflukning.
Thumbnail
  • For vrangmasker der skal lukkes: Lav et almindeligt omslag (se billedet herunder). Strik en vrang. Omslaget trækkes over vrangmasken. Herefter trækkes den forrige maske over, som ved en almindelig aflukning.
Thumbnail

Kommentarer

Majken

Genialt. Jeg lukker ofte for stramt af, hvilket er en stor ulempe når jeg nu gerne vil strikke sokker fra tårn og op. Det bedste alternativ jeg havde fundet var picot, men denne her er både hurtigere og mere neutral.

fre, 01/08/2014 - 10:20 Permalink
Anita Seerup

For mig er det lettere at strikke retmasker som foreslået med omvendt omslag osv, mens vrangmasker strikkes uden omslag. Det bliver fint elastisk.

lør, 11/04/2015 - 10:48 Permalink
Ninna

Hvad gør jeg med den tilbageværende snor, når jeg har lukket af? En knude er ikke rigtig velegnet, men jeg vil heller ikke have at maskerne går op. Jeg har strikket et tæppe og har ikke en egentlig bagside.

man, 21/05/2018 - 20:52 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.