PaaPinden.dk

Hvorfor strikke? Ja hvorfor egentlig ikke?
  • English
  • Dansk

Italiensk aflukning

Posted by KnittingDane on lør, 2013-02-16 12:00

Denne aflukning giver et rigtig flot resultat til enkeltrib og patentstrik og er det bestemt værd at lære.

Italiensk aflukning

Som det kan ses på billedet, går maskerne helt toppen. Dette giver en rigtig flot finish hvis du foreksempel strikker ærmer eller andet, hvor aflukningen er synlig.

Italiensk aflukning

Princippet i den italienske aflukning er nogenlunde det, samme som ved maskesting med arbejdet på pindene. Dog ligger alle masker her på samme pind i stedet for på to pinde.

Remsen lyder som følger:

Retmaskerne: Ret af, vrang på
Vrangmaskerne: Vrang af, ret på

Se videoen her:

Vil du lære at slå lige så fint op, så kig forbi det italienske opslag.

Typer af strikkeartikler: 

Kommentarer

Indsendt af Vibberten den

NU har jeg prøvet det, og efter først at have tænkt "F***, det er kompliceret, den rækkefølge lærer jeg aldrig!" og have spolet febrilsk frem og tilbage i videoen, faldt det ligepludselig meget hurtigt i hak, og det ER en favorit-aflukning! Nu skal jeg bare til at strikke enkeltrib alle de steder, hvor jeg plejer at strikke dobbeltrib Wink

Indsendt af KnittingDane den

Det var også min oplevelse første gang. Det så så kompliceret ud, men når man først knækker koden er det slet ikke så svært Smile og så ser det bare fantastisk ud Stortsmil

Indsendt af Edle Sørensen den

Uhhhh, det er den aflukning jeg længtes efter at kende og nu kom den på ærmerne på min nye sweater. Senere bliver det på bolen. Det er sandelig en vigtig teknik at kende når man strikker top-down, som jeg for tiden er helt pjattet med.
Er der en god måde at forlænge garnet til aflukningen, hvis man kommer til at mangle? Det skal jo ellers være meget langt når det er til kroppen. Med venlig hilsen Edle.

Indsendt af Anni Bundgaard den

Er det muligt at lave en tilsvarende, hvis der strikkes 2 ret, 2 vrang ?

Tak for en fantastiks hjemmeside - jeg har strikket i mange, mange år men finder stadig nye inspirende måder at gøre det på - på din hjemmeside.

Hilsen
Anni

Indsendt af KnittingDane den

Kære Anni

Tak for dine fine ord. Jeg har desværre ikke fundet løsningen til dobbeltrib endnu. Det ville nu ellers være dejligt, hvis det også kan lade sig gøre.

Mvh Irene

Indsendt af Berit Schultz den

Da jeg ledte efter noget andet faldt jeg over følgende som skulle være den tilsvarende afslutning i dobbeltrib. Jeg har ikke prøvet metoden endnu, men tænker den skal afprøves på næste par sokker fra tåen og op.

https://www.youtube.com/watch?v=9UBE-CuHXYM

Tusind tak for en god side,den har været en stor hjælp.

Hilsen Berit

Tilføj kommentar