PaaPinden.dk

Hvorfor strikke? Ja hvorfor egentlig ikke?
  • English
  • Dansk

Opslag

Vil du lære at slå masker op til dit strikketøj, er du kommet til det rigtige sted. Herunder finder du en lang række forskellige opslagstyper. Hvis du er nybegynder vil jeg anbefale, at du begynder med det almindelige krydsopslag.

Løkkeopslag

Løkkeopslag bagom i forlængelse af arbejdet

Dette opslag kan anvendes til at slå nye masker op i forlængelse af dit arbejde, men det kan også benyttes som udtagning midt i arbejdet, som for eksempel ved raglanudtagninger.

Løkkeopslag bagom

En løkke dannes bagom med fingrene og pinden stikkes ind i løkken bagfra, således at garnet peger væk fra dig.

Engelsk: M1A - make 1 away, forwards loop

Luftmaskeopslag

Luftmaskeopslag - maskerne set fra retsiden

Luftmaskeopslag er et usynligt/midlertidigt opslag, der laves på luftmasker.

Der hækles en række luftmasker - gerne ti stykker mere end der skal slåes masker op. Jeg plejer at hækle luftmaskerne i bomuldsgarn lidt tykkere end det garn, der skal strikkes i. I hvert fald kan det anbefales ikke at benytte garn som filter let.

Kabelopslag til enkeltrib

Kabelopslag til enkeltrib

Dette er et fint opslag til enkeltrib. Maskerne går helt ned til kanten, som derved får en næsten afrundet kant. Der er ingen forskel på ret- og vrangside, hvilket er endnu en fordel, for eksempel ved ærmekanter.

En ulempe kan være, at det er en del langsommere at slå masker op end ved et almindeligt opslag - men resultatet er så også derefter. Alternativt kan du benytte italiensk opslag, som giver samme resultat.

Ottetalsopslag

Ottetalsopslag

Ottetalsopslag er et usynligt opslag, som kan anvendes, hvis du har brug for at kunne strikke i begge retninger fra et opslag.

Dette er nok den nemmeste metode til at lave et usynligt opslag på, som jeg til dato er stødt på. Den vises bedst med billeder, så her følger en billedserie til forklaring.

Billedvejledning til ottetalsopslag

Først slår du en knude på garnet, som senere løsnes. Knuden holder blot garnet på plads undervejs.

Sider

Abonnér på Opslag