Gå til hovedindhold

Strikkepinde

Der findes et hav af forskellige typer strikkepinde; rundpinde, jumperpinde, strømpepinde, flexpinde og hjælpepinde. Tykkelsen varierer fra 2 til 25 mm med spring af en halv millimeter i de små størrelser og en hel i de store. Tykkelsen der er behov for afhænger af garn, opskrift, strikkefasthed og mønstertype.

Hvilke strikkepinde man fortrækker, er helt klart en smagssag. Personligt er jeg selv stor tilhænger af den magiske løkke. Strikker man med den magiske løkke, behøver man strengt taget kun en rundpind på minimum 80 cm i hver pindestørrelse. Flere kan selvfølgelig anbefales, hvis man, som jeg, ikke kan nøjes med at have gang i et enkelt sæt strikketøj af gangen.

Thumbnail

Pindemåler

Da det kan være svært at se forskel på størrelserne af de enkelte strikkepinde med det blotte øje, kan det være en god ide at investere i en pindemåler til at bestemme størrelsen. Som oftest angiver en pindemåler pindestørrelserne i to målesystemer, som…

Se mere

Thumbnail

Strømpepinde

Strømpepinde er korte pinde med spids i begge ender. De anvendes til at strikke små diametre som for eksempel på strømper. Der anvendes 4 eller 5 pinde alt efter hvad man foretrækker. Det kan være en fordel at strikke med lette og ikke glatte pinde, da…

Se mere

Thumbnail

Rundpinde

Rundepinde er tiltænkt rundstrik, men kan ligeledes anvendes til at strikke frem og tilbage. Rundpinde fås i mange forskellige længder afhængigt af, hvilken diameter man skal strikke (30, 40, 60, 80, 100 cm etc.). Hvis du anvender den magiske løkke, er…

Se mere

Thumbnail

Jumperpinde

Jumperpinde er lange strikkepinde med en knop i den ene ende, der gør at maskerne ikke kan falde af pinden. Jumperpinde kan kun anvendes til at strikke frem og tilbage. Et stort strikketøj på jumperpinde kan hurtigt blive tungt at sidde med, så her…

Se mere

Thumbnail

Flexpinde

Disse pinde introducerede min bedstemor mig for i sin tid. Forestil dig en rundpind der er klippet midt over og i enden er fastgjort en perle eller anden stopknop. Fordelen ved disse pinde er at et stort strikketøj, der normalt ville skulle strikkes på…

Se mere

PaaPinden.dk

Hjælpepinde

Hjælpepinde anvendes når der strikkes snoninger. Pindene anvendes til at holde maskerne, som skal snos bagved eller foran strikketøjet, medens snoningen strikkes.

Se mere

PaaPinden.dk

Materialer

Strikkepinde fås i forskellige materialer som for eksempel metal, træ og plastik. I den mere eksotiske ende findes glaspinde, som jeg til dato kun har set, men endnu ikke har haft i hænderne. Metalpinde er som regel tungere end træ og plastik, mens…

Se mere

Pindestørrelser

Pindestørrelser

Hver gang du læser en udenlandske strikkeopskrift, skal du være opmærksom på størrelsen af strikkepinde, så du ikke ender op med at vælge den forkerte pindestørrelse. Herunder er listet en tabel, hvor du kan se de danske strikkepindestørrelser op imod… Diameter Danske Amerikanske Engelske/Canadiske Japanske Målt i millimeter Str. Str. Str. Str. Målt i millimeter Str. Str. Str. Str. Diameter Danske Amerikanske Engelske…

Se mere