PaaPinden.dk

Hvorfor strikke? Ja hvorfor egentlig ikke?
  • English
  • Dansk

Vanter

Måske slutningen af februar er en lidt forkert årstid at strikke vanter, men nu har jeg lige været hele møllen igennem og begået nøjagtig de samme fejl, som jeg gjorde, da jeg sidste gang forsøgte mig. Derfor skynder jeg mig nu at nedfælde mine erfaringer i denne strikkeskole, så jeg ikke er i tvivl næste gang jeg skal i gang.

Usynlig tommelfinger

Usynlig tommelfinger

På en vante med usynlig tommelfinger stikker tommelfingeren vinkelret ud fra håndfladen, og kan dermed ikke ses fra håndryggen.

Da tommelfingeren fra naturens side ikke er placeret her på hånden, kan resultatet blive at tommelen kommer til at trække vanten skæv. Se eksempel her. Et andet problem med denne type vante er, at den kan være stram over hånden, da der ikke er ekstra plads ved tommelfingeren. Ikke desto mindre er der masser af vantebærere ude i den vide verden, der foretrækker denne tommelfingertype.

Tommelfingerens placering

Hver gang jeg til dato har strikket vanter, har jeg stået med de samme spørgsmål omkring valg af tommelfingertype.  Hvad skal jeg vælge og hvordan er det nu man gør? For at komme den tilbagevendende usikkerhed til livs nedfælder jeg nu, hvad jeg denne gang er kommet omkring.

Her en liste over de tommelfingertyper jeg denne gang er faldet over:

Håndledsmanchet

Håndledsmanchetten er den del af vanten, der dækker håndleddet. Om du skal vælge den ene eller den anden type manchet, afhænger af hvilken type vante du vil strikke.En standardvante strikkes ofte med en simpel ribkant i dobbeltrib for at få vanterne til at slutte tæt om håndleddet. Ribkanten bliver pænest, hvis den strikkes på en halv pindestørrelse mindre end resten vanten.

Abonnér på Vanter