Gå til hovedindhold

Retstrik

Engelsk
Garter stitch

Retstrik strikkes ved, at der strikkes ret både frem og tilbage på pinden. Det vil sige ret på såvel retsiden som vrangsiden. Dette gør at begge sider er ens, med mindre du da skifter farve, men mere om det længere nede i artiklen.

Er du nybegynder, vil retstrik sikkert være den første type strik, du strikker. Det kan være ret forvirrende som nybegynder, da retstrik ligner vrangmasker på trods af, at der kun strikkes ret (læs eventuelt lær at genkende maskerne). Dette sker fordi, der strikkes ret på både retsiden og vrangsiden. Da bagsiden af en retmaske er en vrangmaske, vil du dermed få striber af skiftevis ret og vrangmasker set fra begge sider af arbejdet.

Thumbnail

På grund af maskernes natur vil retmaskerne trække sig tilbage i baggrunden, mens vrangmaskerne træder tydeligere frem. Strækker du arbejdet, kan du se retmaskerne i baggrunden.

Thumbnail

Kanten på retstrik

Skal du strikke en afsluttende kant på retstrik, vil jeg klart anbefale en lænkekant. Til retstrik foretrækker jeg klart metoden, hvor første maske på hver pind tages løs af som vrang med garnet foran arbejdet. Alle andre masker strikkes ret. Så bliver det vist ikke nemmere.

Thumbnail

Striberne af vrangmasker i retstrik kaldes også retriller.

På engelsk betegnes retstrik: Garter Stitch

På engelsk betegnes retriller: Ridges

Farveskift i retstrik

Retstrik er som udgangspunkt ens på ret- og vrangsiden. Strikker du striber vil farveskiftet dog være synligt på vrangsiden. Afhængigt af hvilket indtryk du ønsker, kan du vælge at benytte farveskiftet til din fordel. Se bare her.

Retstriber set fra retsiden:

Thumbnail

Retstriber set fra vrangsiden:

Thumbnail

Kommentarer

jørgen nielsen

Hej.

Allerførst en rigtig god hjemmeside som mere ligner en rigtig god grundbog.

Har du en god metode når der strikkes retstrik på rundepinde?
jeg har det problem at der opstår en streg -linie når der skiftes mellem ret og vrang omgange. Det er f.eks tydelig når jeg har strikket Jared Floods Cobblestone sweater. Eller er det ikke til at undgå?

hygge jørgen

lør, 10/01/2015 - 15:13 Permalink
Johnny

Og når du strikker på rundpind, hvordan laver du så lænkekanten? For du har jo ikke en første maske på rundpind.

tir, 28/07/2015 - 00:59 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.