Gå til hovedindhold

Opslag med restgarn

Engelsk
Provisional cast on with waste yarn, Invisible cast on

Denne form for opslag benyttes, når man skal have et usynligt opslag, hvorfra der kan strikkes i begge retninger. Det er for eksempel et rigtig godt opslag til at slå masker op under armen, når du strikker en trøje oppefra og ned. Hermed er maskerne allerede dannet og skal blot samles op, når ærmerne skal begyndes.

Opslaget laves ved hjælp af en hjælpetråd i restgarn (gerne i kontrastfarve, så den træder tydeligt frem). Hjælpetråden fjernes til sidst og vil derfor ikke være en del af arbejdet når du slutter af. Jeg foretrækker bomuld, da der er mindre risiko for, at det filtrer ind i arbejdet.

Alternativt kan et løst kabel benyttes. Det kan, afhængigt af arbejdet (og temperament), være en smule uhandy, da kablet fylder noget mere end en trevl restgarn.

Opslag med restgarn - 01
Opslag med restgarn - 02

Her en lille video der viser, hvordan du slår usynlige masker op ved hjælp af restgarn:

Savner du den gamle video, så kan du se den herunder. På denne video holder jeg restgarnet øverst. Den ene metode er ligeså god som den anden. Det er blot en smagssag.

Kommentarer

Christina

Jeg er stødt på en amerikansk opskrift hvor jeg skal strikke en kænguru lomme på en trøje. Jeg har strikket fem pinde bord og opskriften siger at jeg skal 'thread scrap yarn through center 88 sts of row 5'.

Er det samme teknik som din video viser? De 88 masker bliver senere til indersiden af lommen.
Det lykkedes mig ikke at få dannet 88 nye masker, så jeg brugte en anden teknik til indvendige lommer, hvor bunden sys sammen.

fre, 27/06/2014 - 18:12 Permalink
Gitte F. Rasmussen

Vedr. din video om usynligt opslag: Kan du mon lave en video for dummies? Dine opslag på pinden går så hurtigt og er nogle gange helt udenfor billedet, så jeg kan slet ikke finde ud af det, selvom du ellers forklarer det så fint ?

man, 28/01/2019 - 22:04 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.