Gå til hovedindhold

At trevle masker op fra opslagsenden

Indsendt af KnittingDane ,

Disse benvarmere er efterhånden en gammel sag. Jeg har bare aldrig fået skrevet et indlæg om dem, da der så også lige skulle forklares det ene og det andet om at pille masker op fra opslagsenden. Jeg opdagede nemlig undervejs, at man ikke bare kan trelve masker op fra opslaget uden, at det medbringer visse udfordringer.

Benvarmer

Først lidt baggrund: Benvarmerne er strikket fra den brede ende og op. Da jeg blev færdig, opdagede jeg, at den brede ende var blevet alt alt for bred, så benvarmerne blev ved med at glide ned af mine ben. Nå - det var der da en løsning på, tænkte jeg. Jeg kunne jo blot pille den brede ende op og så strikke modsat den oprindelige strikkeretning. Således ville det ikke være nødvendigt at strikke hele benvarmeren om.

Jeg gik straks i kast, og begyndte at trevle op fra den ende jeg havde slået masker op. Det skulle dog hurtigt vise sig ikke at fungere. Eller jo, det fungerede fint, så længe der alene var tale om ret- og vrangmasker. Problemet opstod så snart, der var lavet indtagninger på arbejdet. Her kunne jeg ikke længere blot trevle garn op, da garnet blev fanget i løkker fra indtagningerne. I stedet måtte jeg trække garnet hele vejen gennem løkken ved hver eneste indtagning.

Den løsning kunne jeg hurtigt konkludere ikke ville holde i længden. Det optrevlede garn blev jo længere og længere og længere, og dermed ville det blive aaalt for besværligt at trække alt garnet gennem hver gang. En ny løsning måtte på bordet.

Løsningen var ganske simpel, men den krævede dog, at jeg vidste præcis, hvor langt op jeg ville trevle mit arbejde - og at jeg var villig til at bryde garnet. Da der jo ikke var nogen vej uden om, klippede jeg garnet det sted, hvor jeg ville trevle masker op til.

At trevle op fra enden 1

Jeg løsnede maskerne hele vejen rundt.

At trevle op fra enden 2

Og samlede undervejs maskerne op på en pind.

At trevle op fra enden 3

Efterfølgende kunne jeg så pille det strikkede op modsat strikkeretningen, som jo er den retning man normalt trevler masker op i. Samtidig var den del af benvarmen som skulle gemmes parat på en pind, som jeg så kunne begynde at strikke på.

Og hvad kan man så lære af hele denne misere?

Strik altid smallere end omkredsen, hvis du strikker noget der skal sidde tæt til kroppen - for eksempel benvarmere, huer osv.

Kommentarer

Yvonne

;) aiiiihhhh... tusind tak!. Din instruktion og problemløsning kommer lige som jeg har tilbragt en halv aften med at filosofere over, hvordan jeg fik løst den udfordring det er, ikke at trevle en hel bluse op, fordi nederste ribkant er blevet for løs!!.
HERLIGT!. TAK!.

fre, 04/03/2011 - 13:33 Permalink
Lene Jensen

... at komme ind under din strikkeguide, da det er et vældigt godt tip og så vil den være nemmere at finde
Og så lige tusind tak for din fantastiske side -den har hjulpet mig mangee gange efterhånden

søn, 11/09/2011 - 15:45 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.