Gå til hovedindhold

Mønsterark til djævlehuer

Indsendt af KnittingDane ,

Disse skønne huer har Dorte Kjeldmand, som for nylig er blevet farmor, strikket ud fra strikkeopskriften Djævlehue – helt uden vrang.

Opskriften har hun med et fornemt resultat, krydret med sine egne mønstre i tofarvestrik. Se bare her, hvad hun har frembragt til barnebarnet:

Djævlehue med hest
Djævlehue med rensdyr
Djævlehue med fugle

Dorte har været så opfindsom at lave et mønsterark, som passer til felterne mellem djævlehuens ind- og udtagningsrækker. I mønsterarket har hun så indtegnet små mønstre, som efterfølgende er strikket ind mellem ind- og udtagningerne på huen.

Meget meget fint resultat, som klart må prøves.

Jeg har her som eksempel lavet en gengivelse af rensdyret, så I kan se, hvordan mønsterarket tegnes. Vil du se mønsterarket i hele højden, så klik på billedet.

Djævlehue mønsterark 1
Djævlehue mønsterark 2
Djævlehue mønsterark 3

Da opskriften på djævlehuen er skrevet, så du helt selv kan vælge pind, garn og størrelse, vil mønsterarket her ikke passe til alle størrelser.

Vil du selv forsøge dig med samme ide, så tag et stykke ternet papir og tegn et mønsterark efter samme grundide som her. Antallet af tern mellem indtagningsrækken og udtagningsrækken (I og U) skal være det samme som YY masker – 1 (se opskriften på djævlehuen).

Herefter forskydes ternene et felt på hver anden række – svarende til ind- og udtagningerne.

Du kan beregne dig frem til, hvor mange udtagninger der skal være i højden ved at gange højden af udtagningsrækken (ZZ cm i opskriften på djævlehuen) med antallet af rækker pr. cm og derefter dele med 2: ZZ cm x rækker pr. cm / 2. 
Du kan også sjusse dig frem til højden, hvis du synes det er nemmere :D

Indtagningerne fortsættes til der ikke er flere masker. Vil du se mønsterarket i hele højden, så klik på billedet.

Hvis du kunne følge med hertil, kan du nu lade fantasien slippe løs i felterne. :dance:

Kommentarer

Vibe

Nøj, hvor er det sejt! Jeg er pjattet med rensdyrene.

Min søster har lige bestilt et par djævlehuer til sine nyfødte tvillingedrenge, så nu skal begynderdamen her til at prøve kræfter med din opskrift - men det bliver nok højst med en enkelt kontraststribe i ;)

lør, 12/05/2012 - 19:59 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.