Gå til hovedindhold

Vrang vrang

Indsendt af KnittingDane ,

Jeg har da helt glemt at komme med en opdatering af resultatet på spørgsmålet om hvilken slags vrang I strikker. Stillingen er nu:

Norsk vrang: 217

Finsk vrang: 195

Det må siges at være tæt.

Egentlig sjovt at man kan gå så længe uden at opdage, at der findes flere forskellige slags vrang. Jeg opdagede det i sin tid kun fordi jeg lavede videoen af den vrang jeg selv strikkede (norsk), hvorefter en del brugere henvendte sig og fortalte, at de da ikke strikkede vrang på den måde. Blandt andet min veninde Sisse, som så var så sød at lave videoen af finsk vrang til siden.

Betegnelserne norsk og finsk vrang, fandt jeg først frem til efter at det gik op for mig, at der var flere metoder til vrang.

Og så er der nu også kombineret vrang, som jeg i forbindelse med spørgsmålet om vrang på facebook-siden, har konstateret, at en del danskere også strikker.

Mon ikke vi i hvert fald nu kan konstatere, at der ikke findes forkerte måder at strikke vrangmasker - blot forskellige måder at strikke vrangmasker.

Kommentarer

Jeg fandt også ud af at man kunne strikke vrange på flere måder en gang til et strikkekursus. Jeg skulle hjælpe "sidekammeraten" og kunne ikke helt finde ud af hvad hun gjorde. Så kom vi til at snakke om, hvordan de enkelte strikker vrang.

Jeg selv strikker den norske udgave.

lør, 04/02/2012 - 17:39 Permalink
Ulla Pia F Nielsen

Jeg strikker kombineret vrang, kunne jeg se på filmen.
Aner slet ikke hvad og hvordan de andre vrang strikkes.
kun der var en slags vrang.

lør, 04/02/2012 - 18:41 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

ja det er pudsigt at man skal så tæt på for at opdage, at der overhovedet findes forskellige teknikker. Engelsk kan selvfølgelig godt ses på afstand, men der er den grundlæggende bevægelse også helt anderledes i forhold til kontinental strik

søn, 05/02/2012 - 15:08 Permalink
Ann-Mari

Går ud fra, min måde hedder engelsk. Her på Færøerne har vi garnet på højre pegefinger, når vi strikker  :)

søn, 05/02/2012 - 15:57 Permalink
Ann-Mari

Som svar til af KnittingDane

ok, men vi strikker jo sikkert alle sammen uden at tænke over, hvad det hedder Når man er vant til at strikke på sin egen måde, så synes jeg jo, at både norske og finske vrang masker ser besværlige ud.

Ellers prøver jeg i det store hele at holde mig fra vrang masker ved at strikke rundt :D

lør, 04/02/2012 - 17:06 Permalink
Lone Jakobsen

jeg er helt klart på den finske, nemmere for mig, at holde fast så de ikke smutter af pinden. vil dog helst slippe for dem, de tager 3 gange så lang tid som ret ;)

fre, 24/02/2012 - 21:16 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.