Gå til hovedindhold

En konstatering om garnets antal tråde

Indsendt af KnittingDane ,

Ja jeg vidste det jo egentlig godt, men jeg har ikke tidligere set det så tydeligt, som jeg nu kan på mine bi-strømper. 1-trådet garn har det med at trække skævt i forhold til flertrådet garn, hvis garnet er blevet spundet for kraftigt. Det bliver ekstra tydeligt på disse strømper, da jeg her har kombineret to forskellige typer garn. Bi-strømperne er strikket med resterne af min Zauberball Schoppelwolle, som er 1-trådet, og så en Lanett Superwash Merino uld, som er 4-trådet.

Jeg opdagede slet ikke hældningen, da jeg strikkede det første par som alene blev strikket i 1-trådet uld. Men på bi-strømperne ses forskellen tydeligt.

Tråde i garn

Vil du gerne undgå at det færdige arbejde trækker skævt, kan en løsning være at strikke ret og vrangmønstre, men det duer selvfølgelig ikke lige til disse strømper. Egentlig synes jeg heller ikke rigtig, at det gør noget.

Og så et link til en artikel på The Knitting Harpy, der fint illustrerer hvor stor forskel der kan være på det endelige arbejde afhængigt af antallet af tråde og spinding af garnet.

Kommentarer

Nu nåede jeg til det. At sende dig en kæmpe tak.

Jeg fandt ved en tilfældig søgning, en dag jeg havde kastet ud i et strikkeprojekt jeg slet ikke er kompetent til, "På pinden"...
Og der fandt jeg den hjælp jeg havde brug for. Nu har jeg været her igen og fået hjælp til snoninger uden hjælpepind.
Jeg anbefaler din side til veninder der også har genopdaget glæden ved at strikke.....
Jeg har linket til din side på min blog, så endnu flere kan få glæde af din meget pædagogiske måde at forklare alle finesserne på.

Tusind tusind tak...

Mange hilsner

Annette

tir, 02/03/2010 - 18:17 Permalink

TAK!

:) :) :)

Jeg har aldrig været den store - eller gode - strikker, men for 1 år siden (på dato!) begyndte jeg igen - efter ikke at have haft strikkepinde i hånden i 17 år!

Indtil videre har jeg kun strikket småting som pulsvarmere og halstørklæder... Jeg kan nemlig ikke finde ud af at strikke efter opskrift.

Godt nok er jeg nu gået i gang med en jakke/trøje, men aner ikke om den overhovedet bliver til noget...det må tiden vise hehe..

Nå, men så var det jeg via en anden blog faldt over din strikkeguide her for en times tid siden - og jeg er MEGET BEGEJSTRET!!!

Jeg FATTER nemlig ikke skriftlige forklaringer på hvordan man strikker dit/dat! - jeg er VISUEL når det gælder teknikker så at finde dine videoguides er bare helt vildt FANTASTISK!

Jeg har nu en vild lyst til at gå i gang med en masse små strikkeprøver for at øve mig i nye teknikker... især at strikke med to farver og snoning med hjælpepind. (Indtil jeg får mig en rigtig hjælpepind, må jeg dog bruge en strømpepind)

Jeg har fluks lavet et link til din guide på min blog.

Endnu en gang tusind tak for dit store arbejde, der giver en strikkeamatør som mig tro på, at jeg godt kan lære at strikke efter opskrift - en gang.

Esther

ons, 03/03/2010 - 18:18 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Hej Anette og Esther

Jeg er glad for at kunne hjælpe jer Jeg har selv haft rigtig megen glæde af videoer og billedforklaringer på nettet, så det var helt oplagt at præsentere strikketeknikkerne på denne måde, når det skal forklares videre.

Og så vil jeg da gerne takke jer for hjælpen med at sprede det glade budskab i strikkeverdenen

mvh Irene

ons, 03/03/2010 - 20:33 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.