Gå til hovedindhold

Et par fingervanter er undervejs

Indsendt af KnittingDane ,

Det går ikke helt så hurtigt for jeg har ikke prøvet det før og jeg kan vist ikke helt finde ud af, hvad jeg vil med afslutningen af fingerspidserne.

Den første vante er færdig, men skal nok strikkes om. To af fingrene er nemlig blevet for smalle, og ligeledes er håndledsmanchetten. Nummer to vante ser ud til at blive meget bedre, nu hvor jeg kender min fingerstørrelse, så mangler jeg bare fingerspidsen.

Fingervanter undervejs

Der medfølger ingen opskrift, da de er strikket på slump - hvilket for mig betyder om og om og om...

Kommentarer

Vibe

Hvor er det altså cool med cool på at kunne strikke sådan noget på slump 8)
Der er super fede, ligesom den machende hue, med det der tofarve-rib. Lækre farver.

Ps. Det hedder jo en handske, når der er fingre i ;)

tir, 29/11/2011 - 22:54 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Som svar til af KnittingDane

Ordbog over det danske sprog giver mig følgende:

Finger-vante, en. [3.2] (nu l. br. uden for dial.) vante med fem “fingre” i (jf. -handske 2). MR.1789.232. Feilb.?I.291.IV. 141. Thorsen.134. Om Vinteren gik man med Vanter; det var næsten altid Bælvanter, hvori der kun var een Finger, til Tommelfingeren. Fingervanter saa man sjælden.SjællBond.73.

http://ordnet.dk/ods/ordbog?query=Fingervante

ons, 30/11/2011 - 00:03 Permalink
Lena

det ser voldsomt sejt ud!!! selv kæmper jeg som en gal med at få bare en tommelfinger til at makke ret på en alm vante :( hehe.. men jeg klør på... synes iø. at du er vildt sej!!!! stor stor respekt herfra!

fre, 02/12/2011 - 10:52 Permalink
Mette Sonne

Handsker eller vanter... efter mine begreber er betegnelsen handske ment i betydningen af en lidt 'finere' ting, set i forhold til en strikket sag, som jo er en vante, fingervante. Så handsker er vel lavet af skind - vil jeg tro :)

Men Irene, er det ikke lettere at finde en opskrift?? Eller er det så her sporten er?.. :tihi:

tir, 13/12/2011 - 08:17 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.