Gå til hovedindhold

Fingervanter i marts

Indsendt af KnittingDane ,

Så lykkedes det endelig - en dag her midt i marts blev mine fingervanter langt om længe færdige.

Dem har jeg godt nok været irriteret over adskillige gange undervejs - jeg begyndte en gang i efteråret og har først hæftet ender i dag. Afslutningen af fingerspidserne var det største irritationsmoment, så de er lavet om af flere omgange. Jeg endte med at foretrække en aflukning med maskesting, fremfor blot at trække garnet gennem de sidste masker.

Farveskiftet på den sidste fingervante voldede også problemer. Garnet er Zauberball Crazy - jeg elsker de fine farveskift og de klare farver.

Men ak og ve - det røde stykke var så langt, at næsten hele vanten ville blive rød, hvis jeg tog garnet udfra. Derfor valgte jeg at tage fra midten af garnnøglet i stedet. Desværre viste det sig, at det inderste farveskift også startede med et meget langt rødt stykke. Det opdagede jeg desværre først et godt stykke inde i vanten. Jeg orkede ikke at strikke om igen, men valgte i stedet at bryde garnet og filte sammen et stykke længere henne, hvor farven så ud til ikke at have ændret sig væsentligt. Det ses heldigvis ikke så voldsomt tydeligt på den færdige vante, hvis man da ikke lige er klar over det.

Fingervanter i marts

En anden gang tror jeg, at jeg vil splitte garnnøglet ad, inden jeg går i gang, så jeg kan få et overblik over farveskiftene. I hvert fald hvis der er tale om et lille strikkeprojekt, for ellers risikerer man slet ikke at få de fine farveskift med på det færdige strikketøj.

Alt i alt er jeg endt med at blive ret godt tilfreds med det færdige resultat. Farverne på den sidste vante er meget mere klare i det og den blå farve, som jeg sad og håbede på ville komme med, kom med på de sidste fingre. Så var jeg glad.

Her er kan I se den første vante, som selvfølgelig er i en helt anden farvekombination - men det var jeg nu godt klar over ville ske fra begyndelsen af, så det generer mig ikke.

Fingervanter og frost

Kommentarer

Helle

Hej - synes det er en fantastisk side du har her, og jeg følger den jævnligt! Jeg er så forelsket i det mønster du bruger på skaftet på vanterne (og som du tidligere har lavet på huen også) - hvordan gør du det?

ons, 21/03/2012 - 22:29 Permalink
Lene Haslund

Hej
Jeg har fået til opgave at strikke fingervanter til mit barnebarn på 3 år så kan du/I hjælpe mig med en opskrift???

Med venlig hilsen

Lene Haslund

man, 18/02/2013 - 17:38 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.