Gå til hovedindhold

Harry Potter - Slytherin Scarf til datteren

Indsendt af KnittingDane ,

I sommers overgav min andenældste sig endelig til Harry Potter universet - det kan man jo godt forstå. <3

En sådan overgivelse giver, ud over en masse timer med hovedet i en bog, anledning til en ny ønskeliste på strikkefronten. Første ønske var et Slytherin Scarf (halstørklæde). I gang jeg måtte.

Først skulle opskriften findes - pænt besværligt. Der er åbenbart forskellige meninger om, hvordan sådan et halstørklæde skal se ud - garntykkelse, pind, mønster mv. Efter lang tids søgen og masser af strikkeprøver, lagde jeg mig fast på Harry Potter Hogwarts House Scarf by Dovile Petra. Sikrede mig godkendelse fra datteren først selvfølgelig :D

Opskrift:  Harry Potter Hogwarts House Scarf by Dovile Petra

Dernæst skulle garnet findes - her valgte jeg højlandsuld/supersoft, da jeg ved, at hun ikke synes, det kradser. Pænt vigtigt, hvis det da skal tages i brug. Den grønne havde jeg på lager, men den grå manglede jeg - den var mere tricky. Jeg kunne finde frem til samme grå farve på flere webshops, men afhængig af hvilken side jeg kiggede på, så så den grå farve forskellig ud. Løsningen blev at købe to cones hjem. Grå kan jo altid bruges.

Grønt garn: Højlandsuld fra Garnuldsalg - Mørk mos

Gråt garn: Supersoft fra Netgarn - Flannelgrey

På billedet ses de to grå silvergrey (lys grå) og flannelgrey (mørk grå), sammen med mørk mos (den grønne). Datteren foretrak den mørke.

Thumbnail

Nu er det jo efterhånden noget tid siden, at jeg strikkede halstørklædet. Så er det jo, at man kan glemme, hvilken pind man strikkede på og hvor mange masker man slog op. Førstnævnte har jeg fundet en løsning på. Jeg tager altid et billede af strikketøjet med angivelse af pind. I dette tilfælde har jeg selvfølgelig også glemt pindstørrelsen - men se så bare her, hvad der ligger i mine gemmer.

Pind: 1 tråd garn på pind 3

Thumbnail

Strikkefasthed og maskeantal? jooo - så må jeg lige have datteren hjem, så jeg kan tælle og måle.

Kanterne - der kom jeg lidt til kort. Det var jo hækling. Altså jeg ved godt hvordan man hækler, men det er ikke lige min spidskompetance. Og så er der det der med forskellen på engelsk og amerikansk. På det ene sprog hedder det double på det andet single. Jeg testede et par stykker og valgte den jeg syntes var pænest. Kan selvfølgelig ikke huske hvad jeg endte med. Men resultatet var fint.

Thumbnail
Thumbnail

Og sidst men ikke mindst - den dejlige datter i sol og sne.

Thumbnail
Thumbnail

Kommentarer

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.