Gå til hovedindhold

Så fik jeg nikkeltestet mine Addi Turbo og Knitpro Træpinde

Indsendt af KnittingDane ,

Så fik jeg indkøbt testsæt og har nu testet mine Addi Turbo pinde samt overgangen på mine KnitPro Symphonie træpinde. Helt godt ser det ikke ud. Faktisk ret skidt i mine øjne. Vatpinden skulle jo helst ikke blive rød.

I får her et billede af testen, men hav in mente at farver kan være svære at gengive på skærmen. Det er meget nemmere at se den rosa farve i virkeligheden.

Nikkeltest

Hvis farven på vatpinden er rød - spændende fra svag rosa til stærk kirsebærrød betyder det at pinden afgiver for meget nikkel i forhold til lovgivningen.

Bonusinfo: Testen er foretaget på en næsten ny knitpro pind og en godt brugt addi pind. Jeg har dog også testet en ny addi pind. Den gav desværre samme resultat som den brugte - snøft siger jeg bare. Jeg var nemlig ret glad for mine addi turbo pinde - en gang...

Kommentarer

åh for den da....hvor træls man ikke kan stole på at ting er nikkeltestet og de så ikke er det! Det må du da gå videre med, så andre nikkel allergikere ikke køber disse produkter. Håber du vil finde noget andet at strikke med.

tor, 17/11/2011 - 15:17 Permalink
Jette Bak

Hvad strikkepinde skal vi så bruge????? Jeg bruger både Addi og KnitPro Symphonie

tor, 17/11/2011 - 22:49 Permalink
Nina

Underligt at Addi rundpinden også reagerer... Jeg har nikkelallergi, og kan ikke bruge knit Pro, men godt rundpindene... Og det mest underlige er måske, at flere internetbutikker påstår, at der ingen nikkel er i...

fre, 18/11/2011 - 21:04 Permalink
Gitte

Nu bliver jeg helt bekymret. Jeg er glad strikker,og der er ikke mange dage, hvor pindene ikke bliver rørt. Mine absolutte favoritter er Addi turbo rundpindene, som bruges til ALT bortset fra når jeg hygger mig med at strikke på "4" pinde - i træ.

Og hvad skal vi så bruge? Jeg tænker, at jeg i første omgang finder mine rundpinde i rosentræ frem.

lør, 19/11/2011 - 19:17 Permalink
Lone Ipsen

Er der nogle der kan fortælle mig, hvordan I "slår ud". Strikker rigtig meget på Addi turbo og Lace og har gjort det i flere år. Har aldrig haft problemer med nikkelallergi, men har nu fået nogle "gåsehudsknopper" ovenpå hænderne og tænker så, om det kan være sådan noget ( efter at have læst om din test Irene )

Lone

lør, 19/11/2011 - 20:48 Permalink
Marianne Thomsen

Det er jo trist med de strikkepinde med nikkel i, jeg kender ikke addi pindene, men har lige købt et sæt knit pro pinde og er begejstret. heldigvis har jeg ikke selv allergi, men jeg tænker at man kan give metalstykket på knit-pro pindene en gang klar neglelak eller en rigtig metallak.Det vil selvfølgelig skulle gøres en gang imellem efterhånden som det slides. men det er måske en hjælp indtil producenterne får gjort noget ved det.

Indtil nu, hvor jeg fik købt de her knit-pro pinde, har jeg jo altid klaret mig med bambus pinde og været glad for dem, men jeg kan godt mærke at strikke comforten er bedre med de nye.

I øvrigt mange tak for en spændende hjemmeside

kh Marianne

man, 21/11/2011 - 18:53 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

@Nina: hvis du kender til butikker der skriver at der ikke er nikkel i, så må du endelig henvende dig til dem. Det er jo slet ikke en hemmelighed, at der er nikkel i. Producenterne oplyser det selv på deres hjemmesider. Så det er vel hvad man kan kalde vildledende markedsføring?

Mine knitpro træpinde vil jeg nok fortsætte med at bruge, da kontakten er minimal i forhold til metalpindene. Men jeg vil nok vælge at finde mig et alternativ fremover.

@Gitte: Rosentræ er alle tiders alternativ. Du kan også købe et nikkeltestsæt på apoteket og tjekke om dine pinde afgiver for meget nikkel.

@Lone: Du kan se billeder her http://www.videncenterforallergi.dk/?site=1&side=5&id=96&liste=1

@Marianne: En bruger på facebook-gruppen har foreslået skibslak, da neglelak ikke er så bestandig. Om det så forringer strikkepindens funktion væsentligt kan jeg desværre ikke svare på.

man, 21/11/2011 - 21:04 Permalink
Jonna Thomsen

Jeg er lige blevet den lykkelige ejer af Denise Knitting needles,i plast, min søster der bor i Canada har købt dem til mig, de er helt uden metal og det er nemt at skifte både pinde og wire.

Det er trist vi ikke kan købe dem i Danmark, jeg syntes de er et hit.

Kh Jonna

 

tir, 22/11/2011 - 00:28 Permalink
Karen Sillemann

Jeg købte for nylig en Addi rundpind i Sommerfuglen som jeg testede. Den slog også ud, så jeg har skrevet til Sommerfuglen om det. Hun svarede meget venligt at de ville kontakte forhandleren, for de var jo ikke interesseret i at sælge noget med nikkel i. Heldigvis har jeg også erfaret at Addi Lace er helt OK.

man, 26/12/2011 - 15:04 Permalink
Belinda

Hej

Vil også lige advare om at Bumbo rundpinde, 4,5mm 80 cm lange også slår ud på en nikkeltest. Fik strikket et halvt halstørklæde mens mine fingre kløede og læste så at der kunne være nikkel i strikkepinde. Købte testen og ja, resultatet var altså meget rød vatpind..

-Jeg har nu besluttet kun at bruge træpinde..

Venlig Hilsen

Belinda

ons, 22/08/2012 - 21:19 Permalink
Lone Bach

Jeg har købt nogle strikkepinde i rustfristål. Det er af fabrikatet HiyaHiya. Efter jeg rigtig er kommet i gang med strikning har jeg fået behov for de 1/4-numre for at få strikkefastheden til at passe. Pindene i tykkelsen 2,75 kunne ikke købes til KnitPro systemmet, derfor valgte jeg at undersøge om der var mulighed for at købe strikkepinde, der med sikkerhed ikke afgiver nikkel. Valgte at købe pindene fra England. Fandt et lille familieejet firma www.meadowyarn.co.uk, som efter min oplevelse, har en god service

Venlig Hilsen Lone ('strikkemaske' på www.ravelry.com)

tor, 25/07/2013 - 01:24 Permalink
Annie Buus

Jeg har haft nikkelallergi i 10 år,men det er først for kort tid siden at det gik op for mig at det var det jeg havde.Jeg har haft udbrud med jævne mellemrum,men troet at det var spindeolie.Når jeg bruger mine Addi pinde er der ingenting,men så strikkede jeg lige ærmer på nogle gamle strømpepinde og så skal jeg lige mene der skete noget,jeg taber simpelthen huden i hænderne hvor jeg har haft kontakt med pindene...

lør, 29/03/2014 - 19:00 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Som svar til af Annie Buus

Det lyder spøjst. De gamle grå pinde er nemlig ikke nikkelcoatede. Det er så vidt jeg ved kun de nye sølvfarvede pinde som addis og knit pros der er coatede.

søn, 30/03/2014 - 13:10 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.