Gå til hovedindhold

Så nåede jeg midterborten på kællingesjalet

Indsendt af KnittingDane ,

Indrømmet - jeg kan ikke helt følge med alle jer hurtigstrikkere. Jeg satser dog på, at jeg ikke er den eneste :D

Jeg er nu nået forbi midten og tænker, at deadlinen for hele borten må være på søndag den 13. april. Så har alle en chance for at kunne følge med. Mine 20 takker måler 1 meter. Da der både skal strikkes midterbort og bindespids til sidst, tænker jeg, at det må være nok til mig. Her kan I se, hvordan det ser ud halvvejs i midterborten B.

Thumbnail

Kommentarstrømmen

Kommentarstrømmen er blevet lidt uoverskuelig - særligt da det er vidt forskelligt, hvor langt vi er nået. For overskuelighedens skyld vil jeg gerne opfordre jer til at klikke på svar-knappen ud for den kommentar, som I gerne vil svare på. Dermed bliver der lidt orden på sagerne, da svarene så kommer til at ligge ved spørgsmålene.

Jeg kan selvfølgelig ikke rigtig selv svare på spørgsmål, der ligger længere fremme, end jeg selv er nået til, men måske en anden kan hjælpe på vej :)

Mine kommentarer til midterborten

Række 38

Så nåede jeg selv midterborten, og den har jeg et par kommentarer til.

Frem til 38. række gik det let og smertefrit. Men her blev jeg pludselig i tvivl om hvad jeg skulle gøre. Der stod:

  • 13 ret pinden ud Vend (9 m tilbage på venstre pind).

Jeg antager, at der menes:

  • 13 ret Vend (9 m tilbage på venstre pind)

da man jo ikke strikker pinden ud, men vender, når der er 9 masker tilbage på venstre pind.

Række 40

På række 40 har jeg igen problemer. Hvis man tæller maskerne på række 39 skal der være 9+14 masker - dvs 23 masker i alt, hvilket jeg også har. Problemet er bare, at række 40 angiver, at der er 22 masker i alt på pinden. Og næste række (41) er også beskrevet, som om der kun er 22 masker.

Thumbnail

Min løsning var, at indskydede de to ekstra rækker, som jeg mener mangler før række 40. De er næsten magen til efterfølgende rækker, og fjerner den maske, der er i overskud: 

  • Nummer 1 ekstra række før række 40: 1 m løs af, ret pinden ud. (23 m).
  • Nummer 2 ekstra række før række 40: 8 ret, 2 r sm, (slå om, 2 dr r sm)5 gange, (slå om)2 gange, 2 dr r sm, 1 ret

Hermed er der på næste række (række 40) de 22 masker, som opskriften foreskriver.

De LAAANGE masker

De 9 masker, der på række 40 igen skal strikkes med i mønsteret, bliver lange for mig, ligesom andre også har bemærket.  

Min løsning var, at samle lænken op lige inden hver af de 9 masker. Derefter strikker jeg næste maske ret (ikke selve lænken, men næste maske), og trækker lænken henover masken. Derved bliver de 9 masker mere lukkede og fremstår ikke som lange masker.

Thumbnail

Herefter har jeg blot fulgt mønsteret. Resultatet er som følger.

Thumbnail

Kommentarer

Henriette Friberg

Tak for opklaringen! Jeg manglede også de to rækker. Det tog lidt tid før jeg gennemskuede det. Så er der jo kun 20 takker tilbage  :)

tir, 08/04/2014 - 15:19 Permalink
Helle Christiansen

Jeg er også kommet igennem midter spidsen, og på et tidspunkt havde jeg en maske for meget. Jeg tænkte at det så meget godt ud og har så strikket to sammen på et sted det ikke ses. Og gar inke tænkt iver at der er en fejl i opskriften. Vendningerne har jeg lavet med wraps.
Vil gerne vise min spids, hvordan tilføjer jeg et foto?

fre, 11/04/2014 - 07:23 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Som svar til af Helle Christiansen

Man kan desværre ikke tilføje foto herinde. Det virker indtil videre kun på Facebook. Mit problem når jeg har en maske for meget er at jeg er lidt af en perfektionist. Så begynder jeg at regne og tælle masker til jeg finder årsagen :)

fre, 11/04/2014 - 21:45 Permalink
Vibeke Larsen

Jeg havde ikke troet, jeg kom i gang på denne side af påsken, men lige om én spids skal jeg igang med midterborten. Tak for desingerne indtil videre, - er kommet fint igennem de første 19 spidser.

Måske skulle jeg gøre alvor af at tegne det diagram ( det er meget tekst at forholde sig til).

Jeg har valgt B.C. fino merino i lys meleret lilla - det fungerer fint på p. 3,5.

Mvh
Vibeke

fre, 11/04/2014 - 10:52 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Som svar til af Vibeke Larsen

Ja når man først kommer i gang går det hurtigt. :) Man skal bare lige fange rapporten. Jeg tror også at et diagram vil være bedre. Jeg forstår slet ikke at amerikanerne så sjældent bruger diagrammer

fre, 11/04/2014 - 21:47 Permalink
Vibeke Larsen

Så er midterborten strikket, med de retttelser, du anviste. Det virker perfekt.
Jeg har ikke så lange masker, som du beskriver de ni at være, så jeg valgte bare at strikke dem almindeligt. Så nu mangler der kun 16 spidser på den anden langside - måske bliver der tid til at lave lidt mere i løbet af aftenen. God weekend til jer alle.

Mvh

Vibeke

fre, 11/04/2014 - 14:24 Permalink
Mai-Britt

Hej :))

Jeg forstår ikke rigtigt starten på opskriftstykke B (Sikkert heller ikke resten:)) !0 ret (slå om , 2 ret sm) 5 gange, (slå om ) 2 gange, 2 ret...Jeg har jo kun 14 m på pinden ! Så???

fre, 11/04/2014 - 17:05 Permalink
Mette

Tusind tak for vejledningen til de to pinde før p 40. Det havde jeg aldrig selv gennemskuet. Er nu heldigvis på den anden side af midten og håber at jeg når det til i morgen.

lør, 12/04/2014 - 13:20 Permalink
Ruthannet Jensen

Tak for hjælpen med spidsen kørte på skinner nu tager jeg de sidste 20 spidser knus Ruthannet

lør, 12/04/2014 - 16:40 Permalink
Vibeke Larsen

Nu er jeg færdig med kanten og skal til at hækle;-)
Jeg var lige på Ravelry: På Mettes side, vises et brev fra en dame i Nordjylland, som har lavet et helt par af disse sjaler. Hun har en rettelse til bindeenderne.

Mvh
Vibeke

lør, 12/04/2014 - 18:19 Permalink
Vibeke Larsen

Som svar til af Mette

Du skal søge på kællinge sjal, så kommer du til Mette Rørbech's side. Her er der links til opskriften på flere sprog, og også billeder af andre strikkeres version af sjalet. :)

God fornøjelse

MVH

Vibeke

søn, 13/04/2014 - 18:39 Permalink
Helle Christiansen

Er der nogen der er kommet til der hvor der skal hækles to rækker Halvstangmasker? Jeg ville så gerne se jeres versioner eller vide hvis i har valgt at lave det på en anden måde. Jeg er også perfektionist og synes at det ser lidt tykt ud ved den hæklet kant. Særligt når der samles masker op igen til at strikke selve sjalet. Jeg har lige startet et tråd på facebook med et foto af min hæklet kant.

lør, 12/04/2014 - 21:47 Permalink
Bettina bjarlert

Som svar til af Helle Christiansen

Hej Helle, jeg har hæklet kanten kan ikke se hvor du har startet tråd på fb? Er det under paapinden? Ellers kan det nok ikke ses af alle. Jeg synes kanten passer fint efter anvisningerne

lør, 12/04/2014 - 13:25 Permalink
Helle Christiansen

Jeg forstår ikke hvordan man skal tage ind. "Luk 2 masker af, strik hen til midtermasken, 2 masker sm. Strik pinden ud"

Hvilke 2 masker? Før eller efter midtermasken?

HJÆLP!

lør, 12/04/2014 - 22:54 Permalink
Bettina Bjarlert

Som svar til af Helle Christiansen

har du fået svar? luk 2 masker af ,strik til midten jeg har 153 masker, luk 2 masker af strik pinden ud, du gør det samme på vrangsiden. Så der lukkes 3 masker af på hver pind.ellers følg med på min tråd under paapinden på facebook der er vi et par stykker der deler billeder og udfordringer.

man, 14/04/2014 - 20:33 Permalink
Helle Christiansen

Som svar til af Bettina Bjarlert

Hej Betina, jeg har først læst din hjælp nu. Jeg har fundet ud af det. Strikker hen til markøren på midten, strikker to ret sammen og flytter markøren hen efter, og så ret pinden ud :-)) jeg har ikke nået at se det med de to ret skal strikkes drejet sammen. Men det ser nu også fint ud med to alm ret sammen. Jeg følger også med på facebook, det er mig med det brune sjal.

tor, 17/04/2014 - 02:58 Permalink
Mai-Britt

Hej

Spørgsmål ;))

Første spides retstrik skal vel, for at det er spejlvendt, starte med 9 r . Ellers ligger de retstrikke "spidser ikke spejlvendet første bort (altså før spidsen) og der kommer en ulighed i mønstret. For der startes jo med 2 ret og videre.... Har nogen en løsning på problemet ? :))

søn, 13/04/2014 - 08:03 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Som svar til af Mai-Britt

Jeg har valgt blot at følge mønsteret, selv om det dermed ikke bliver spejlvendt. Jeg tænker, at det oprindelige sjal heller ikke var spejlvendt. Men du har ret - det burde jo vendes sådan helt principielt, hvis man holder af symmetri - og det plejer jeg at gøre :)

søn, 13/04/2014 - 16:44 Permalink
birthe

hjælp jeg er langt bagefter og er kun nået til midterste del af borten.
mit problem er jeg ikke forstå hvordan jeg skal strikke 2 række ( som jeg mener at starter fra kanten mod spidsen) strik 13 ret og vend dvs jeg strikker de 13 masker igen og så starte på række skal den begynde fra spids eller kanten ???? håber at i kan hjælpe TAK

fre, 23/05/2014 - 21:33 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.