At spinde på håndten - en ny hobby?

Jeg tror vist, at jeg har fundet mig en ny hobby. Ikke at jeg har plads til endnu en hobby, men lyst har jeg masser af.

Håndten

I sidste weekend var jeg til Fiberfest i Ry og her var jeg på kursus i at spinde på håndten hos Karin Hørkilde fra Spindeforeningen.

Jeg er solgt. Det kan absolut anbefales at prøve. Her er det Julia fra Aalerusen, der svinger tenen - og det gjorde hun godt.

Det er facinerende at stå med så skrøbeligt et materiale som karteflor (kæmmet uld), der ved noget så simpelt som en snoning kan gøres så stærkt. Det ene øjeblik falder fibrene fra hinanden, så tenen falder på gulvet og det andet øjeblik er fibrene ikke til at hive fra hinanden trods vold og magt. Det gælder om at finde den helt rette teknik, så man får trukket fibrene i den rigtige længde inden de snos, men ikke lader tenen tynge i fibrene før snoningen har givet ulden styrke. Således skal snoningen have lov at vandre op ad fibrene, i takt med at disse trækkes i den rigtige længde.

Her er mit første resultat på min mors gamle håndten - og nej - jeg er IKKE fodboldfan, jeg er bare glad for gul og blå :dreaming:

Mors ten

Der blev uden tvivl tabt en ten eller to undervejs, men jeg er ved at blive bedre nu. Jeg skal helt klart øve mig en hel del mere og har da også allerede været omkring youtube for at blive endnu klogere. Se bare her:

Og så mødte jeg Tina, som sendte mig en kasse bleer tilbage i november. Dejligt at kunne takke hende igen, og denne gang i virkeligheden. Bleerne bliver uden tvivl godt og grundigt brugt herhjemme.

Kommentarer

jeg har en hel plastik pose med hundepels fra min schæferhund som jeg godt kunne tænke mig at få lavet om til garn så skal det behandles først har haft det liggende i nogle år snart man burde da kunne lave hundepels om til garn ikke

Hundeuld skal altid ligge i papirspose, så kan du opbevarer det i mange år. Det ville være så ærgerligt, at få det ødelagt. Held og lykke Hilsen Susanne

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Søger du en specifik strikketeknik, så prøv søgefunktionen.