Gå til hovedindhold

Begravet i flytteland

Indsendt af KnittingDane ,

Så er vi vist ved at være landet i vores nye hjem og vi er allerede svært tilfredse med at være her.

Dagene står for tiden i flyttekassernes tegn, så der levnes ikke megen tid til strik. Til gengæld står der så kun sølle tre flyttekasser tilbage i stuen og kigger på mig, og i kammeret ligger nu langt over 100 flyttekasser stablet klar til afhentning.

Flytteland 01

Indflytningen har været med et par udfordringer undervejs. For eksempel måtte vi i sidste øjeblik omorganisere den ellers nøje planlagte fordeling af rum, da vi fandt ud af at vi nok måtte ændre rækkefølgen af vores istandsættelse. Der viste sig nemlig at være et par tvivlsomme elinstallationer og 'lidt' nikotinlugt vi skulle have af vejen i stueetagen først og fremmest.

Spandene med grundrens kom frem og nu går det frem ad. Første rum er allerede skrællet ind til benet og ydervæggene ser sunde og fine ud. De tvivlsomme elinstallationer er ikke længere tvivlsomme og røglugten røg ud med beklædningen og vaskevandet :yes:

Flytteland 02

Nu til en af de små overraskelser, som gamle huse jo gemmer på. For et par dage siden tog jeg en knagerække ned fra væggen, som sirligt var opsat med lim og søm. Sørme om ikke der kom det fineste blomstrede tapet frem fra gemmerne. Vi ved jo alle, at det er meget nemmere at tapetsere udenom en knagerække, end det er at pille den ned, før man går i gang.

Flytteland 03

Trods masser af udfordringer har vi nu slet ikke tabt modet undervejs. Indtil videre er vi så ovenud tilfredse med placeringen af huset, at alt andet blot er en mindre udfordring på vores vej. At kunne hoppe op på en cykel og fem minutter senere stå på enten stranden, i skoven, på biblioteket, på togstationen, busstationen eller midt på gågaden - det er slet ikke så skidt endda. Rent faktisk er det alletiders Billede fjernet.

Og selv om vi bor midt i byen, er her stille og fredeligt. En hel lille oase lige udenfor køkkenvinduet.

Flytteland 04

Så kan det jo næsten ikke blive bedre. Jo storetøsen vil gerne have sin veninde fra Ishøj til at flytte med, men den går nok ikke helt. Heldigvis har hun også fået nye venner herovre og veninden fra Ishøj skal besøges i efterårsferien. Jeg kender en der glæder sig helt afsindigt til efterårsferien...

Kommentarer

Velkommen til

Hvis du har fået strikketøjet pakket ud (selvfølgelig har du da det) så er der strikkecafé på Sønderborghus hver tirsdag 14-16 i caféen, ingen entré eller tilmelding, alle er velkomne

Velkommen til

man, 08/10/2012 - 23:59 Permalink
Marianne

Det ser ud til I nok skal falde til - nu med rene gulve, skøn have, spørgsmålet er bare: Hvor har du lagt alt dit strik?TREFR

tir, 09/10/2012 - 07:23 Permalink

Har helt lyst til at age til København i efterårsferien, kunne godt savne en strikkedate og en god snak over mange kopper kaffe - måske vi skulle mødes på skype en aften, incl. strikketøj og kaffe?

tir, 09/10/2012 - 08:22 Permalink

Tomme flyttekasser er et herligt syn, og et færdigt rum efter indflytning en sand velsignelse:-P. Det må være som at komme i himmerige når man flytter fra CPH til Sønderborg, alt indenfor rækkevidde og herlige mennesker. Stort tillykke med springet og velkommen til Jylland!

Margaretha

tir, 09/10/2012 - 10:03 Permalink
Vibeke Larsen

Hej Irene

Det er dejligt at høre at I er faldet godt til i det nye hus. Der er altid nogle overraskelser ved isandsættelser, men det lyder da til at det er overkommeligt. Dejligt at børnene trivves i de nye omgivelser, - det er næsten vigtigere end alt andet.

Sønderborg er en dejlig by - vi har talt om at det godt kunne være der, man flyttede hen når arbejdslivet engang er overstået, - men det varer m a n g e år endnu.

Vi er en håndfuld "piger" på arbejdspladsen, der er ved at arrangere at tage til Strikkefestival på Fanø til næste år. Er det mon et arrangement, hvor man kunne være heldig at træffe dig?

Ligenu på pinden er en trøje med snoninger og hulmønster, så skal der lige en norsk sweater af og en anden mønstret trøje, altsammen i Lima fra Drops.eg er vildt glad for det garn, - det er rart at arbejde med og opfører sig pænt, - også efter vask.
Så skal der laves endnu en Haruni i Merino silk Lace fra Drops og en ladning djævlehuer efter din opskrift som er så god at arbejde med. Og så er der også taget ladegreb på et hæklet sjal i restegarn (næsten) i blå og grønne farver. Og barnebarnet skal have Barbietøj efter Strikkedukker fra Arne og Carlos. HUh, der er ikke timer nok på døgnet, men sjovt er det. Jeg gætter på at din Strikke TO-DO er endnu længere...

Rart at du havde tid at skrive lidt på bloggen.
God vind i det Sønderjyske.

Mange hilsner
Vibeke

tor, 11/10/2012 - 20:09 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Tak for alle jeres hilsner. Jeg ved endnu ikke om jeg kommer til Fanø næste år, men det er bestemt en mulighed :) Nu bor jeg også en hel del nærmere

man, 15/10/2012 - 22:06 Permalink
Dorte Poulsen

Hej Irene :D

Tillykke med jeres nye hus og hvor ser der dejligt ud. :) Jeg har fulgt dig lidt fra sidelinien og synes, du er super sej. 8)

Jeg har kigget på mange af dine tips og tricks og har fået lavet en del huer og ponchoer, nok 1 ud af 100 i sværhedsgrad, men jeg er da kommet igang.

Nu vil jeg så udfordre mig selv og har hentet din opskrift til QR kode... Men det vil bare ikke lykkes mig !!!! Jeg har brugt pind og garn 3 og 5, og flere gange og sort og hvid... Men den bliver skæv og vil ikke scannes... Jeg får i øvrigt også store huller i arbejdet, når der er meget af 1 farve for min sorte og hvide vil ikke følges. Hvad gør jeg galt ??? Jeg har ledt efter en vejledning i at strikke med 2 farver, men synes ikke jeg kan finde noget ? Jeg ved godt du har travlt med flytning / renovering, så det er ikke noget der haster :)

Ha' det godt. :)

Kærlig hilsen fra Dorte

tir, 16/10/2012 - 22:37 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Som svar til af Dorte Poulsen

Hej Dorte

Som nævnt ved opskriften er det nødvendigt at mestre tofarveteknikken for at få koden til at lykkes. Netop fordi det er vigtigt med en glat overflade. Du kan finde mere om tofarveteknikken her http://www.paapinden.dk/strik/tofarvestrik

Ellers er du meget velkommen til at sende mig en mail.

tir, 16/10/2012 - 22:43 Permalink

Hej Irene

Lige netop DET blomstrede tapet, der dukkede frem hos jer,vakte gode minder hos mig. Vi brugte det omkring 1976,da vi renoverede et gammelt hus. Det var så pænt syntes vi.

Sjovt at se det igen - jeg havde helt glemt det. :o)

Mange hilsener

Ingrid

Samsø

ons, 28/11/2012 - 17:19 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Som svar til af Ingrid E.

Ja det er fantastisk hvad sådan noget gammelt tapet kan gemme på af historier. Jeg har været i gang igen og har nu fundet hvad der ligner gammelt et børneværelse. I hvert fald er der masser af børnetegninger gemt i de mange lag af tapet - og sirligt skrevne navne på de børn som engang boede her :)

ons, 28/11/2012 - 22:34 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.