Gå til hovedindhold

Det suverænt bedste stykke legetøj her i huset

Indsendt af KnittingDane ,

Ja det må så absolut være de 5 meter stof der hænger midt i mit køkken.

Gynge 01

Upraktisk ville nogle måske mene, men jeg får hænderne fri, mens ungerne flyver rundt bag mig. Og de elsker det uden tvivl. Så meget, at der ofte er kamp om den blandt tøserne. Ofte kaster de sig også op alle tre på en gang - og så er der ren hygge. Så er alt andet legetøj ligegyldigt.

Heldigvis har jeg fået syet den bred nok til at selv min mand og jeg kan ligge i den - som oftest med et par unger kravlende ovenpå.

Alt i alt må den klart betragtes som favoritpladsen i køkkenet. Både til stille hygge og vild leg. Så når man først har fået fat gyngen, bliver der også holdt fast.

Gynge 03

Egentlig var den oprindelige tanke at sy en slyngevugge, som skulle hænge i en fjeder, så den lille kunne få den vuggende bevægelse til søvnen. Den plan røg dog hurtigt i vasken, da jeg så hvor stor glæde gyngen uden fjeder bragte de store. Fjederen blev droppet, så jeg i stedet kunne skifte mellem gynge og vugge blot ved at fjerne afstandsstykket.

Her sover lillemusen i vuggen.

Gynge 02

Af og til finder jeg stadig sovende børn i den :heaven:

Kommentarer

Er det mon muligt at få en decideret opskrift. For sådan en der vil jeg også have!

Hvordan er den sat fast i loftet - detaljer, tak :)

ons, 30/05/2012 - 11:43 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Som svar til af Mette westh Olsen

Vores gynge hænger i en karabinhage i en krog i loftet. Jeg har blot målt hvor højt vi havde til loftet og så ganget med 2 cirka.

Så har jeg taget et stykke stof i fuld bredde og foldet kanten ind og syet den med stikkesting (ganske alm. ligeudsting) hele vejen rundt i begge sider (næsten 10 meter). Så har jeg foldet de to ender ind over hinanden, så det kommer til at passe med højde - hos mig overlapper enderne hinanden med omkring 30 cm. Det er blot med til at gøre siddestykket fastere.

Afstandsstykket er lavet af gamle stænger fra en pavillion. Jeg lavede to løbegange i et stykke reststof og førte en stang ned i hver. Så en snor i hvert hjørne, som benyttes til at binde afstandsstykket fast

Det var meget kort - spørg endelig hvis du er i tvivl

ons, 30/05/2012 - 12:52 Permalink
simone block

den er sååå fed!!!!! jeg må eje en

ons, 30/05/2012 - 12:17 Permalink
Vibeke Larsen

Supergod ide,- og med megen leg til følge.

jeg tror alle børn elsker at gynge eller vugge. Din gynge/vugge giver mulighed for både leg og stillestunder - en lille oase kunne man vel kalde den - til hele familien.
Jeg tror, den giver en slags tryg lille rede, hvor man kan trække sig ind alene eller være social sammen med de andre

:D

Med venlig hilsen

Vibeke

ons, 30/05/2012 - 13:04 Permalink
mimi

Hej Irene tænkte på hvad stof du har brugt ?, og jeg forstået det rigtig at det store stykke stof skal syes sammen i en cirkel ?

Mvh Mimi

lør, 04/08/2012 - 20:33 Permalink
malie

Hejsa - jeg faldt lige over din gynge.

Jeg venter mig her til d.20 oktober, og har derfor i flere omgange tænkt på at købe sådan en slyngevugge.
Dog synes jeg at 1500 kr. er meget for "et stykke stof og et par pinde". Jeg har derfor flere gange overvejet om min ubrugte hængekøje evt. ville kunne laves om til sådan en vugge.
Og nu da jeg så dine billeder - tænkte jeg yes. Meeeeen så blev jeg meget i tvivl, da jeg læste din opskrift på selve stoffet...(er ikke så god til det der mega kreative noget ;)

Mit spørgsmål lyder derfor på, om du tænker, at en hængekøje sagtens ville kunne anvendes? Også blot sætte to stænger over, så jeg har en vugge?

På forhånd tak - og mange tak for en god blog.

fre, 11/10/2013 - 09:14 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.