Gå til hovedindhold

Hjerter undervejs

Indsendt af KnittingDane ,

De sidste par dage har jeg fået postet et par billeder af arbejdet med hjertetrøjen undervejs på min facebook-side, men tænker, at jer, der ikke nødvendigvis er på facebook, skal have en chance for at kunne følge med.

Så her er et par billeder fra de sidste par dage. Der bliver strikket en del på trøjen, som oftest i selskab en tøs eller to. Og ikke mindst en kop kaffe.

Thumbnail

I lørdags var dette synet af strikketøjet i min taske. Åhh hvor jeg elsker bagsiden af tofarvestrik.

Thumbnail

Der er snart ikke plads i tasken mere. Næste skridt må være jordemodertasken. Eftersom at jeg altid slæber strikketøjet med mig, hvor jeg går, så bliver jeg jo også nødt til at have tasker, der kan rumme selv de store projekter. Og hvad er så bedre end en jordemodertaske? Min er godt nok en lille version, men rummelig er den. Skal nok tage et billede en dag.

Da jeg nu var kommet godt i gang med tofarvestrik igen var det også oplagt at få lavet en opdateret video af teknikken, så den er nu at finde her: Tofarvestrik.

Videoen viser også, hvordan I nemt kan hæfte de lange tråde, der kan komme, når mønsteret strækker sig over for mange masker.

Status her til aften. Jeg er nu nået til at skulle skille armene fra kroppen, så jeg kan strikke videre ned på kroppen. Den skal lige prøves på tøsen inden dog.

Thumbnail

Et spørgsmål jeg fik på facebook var, hvilke udtagninger jeg har brugt. I får lige svaret med her.

På første udtagningsrunde tog jeg ud ved at strikke ret og drejet ret i samme maske (1 ret ud), men det giver jo en synlig udtagning. Man lægger ikke rigtig mærke til det, men perfekt er det ikke. På næste runde gjorde jeg det ved at lave et løkkeopslag - de fleste andre metoder vil gøre det for stramt når udtagningerne ligger så tæt, men løkkeopslaget fungerer godt og er usynligt.

Kommentarer

Birgit Sønderb…

Kære Irene Birk,

fed hjemmeside og meget tilgængelig med navnet påpinden. Jeg kunne ikke finde din magiske løkke på din hjemmeside?

Måske har jeg bare klumpet i det. Har strikket siden jeg var 5 år med nogle års pause. Vi er en gruppe af strikkeentusiaster i Maribo, hvor vi udveksler erfaringer med dit og dat. p.t. er jeg i gang med at strikke en pude med en hjort i intarsia, som jeg er glad for du har en video med på din side.

Men hvor er den magiske løkke og hvad dækker det over, jeg er så nysgerrig?

man, 17/02/2014 - 11:06 Permalink
Ulla Pia Nielsen

Jeg vil høre om det bliver muligt at købe opskrift af din hjerte trøje?

tor, 16/01/2014 - 08:52 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.