Hullede strømper

Det sidste par strømper fra min bedstemor er nu endeligt afskrevet, og det blev først efter, at jeg har rendt rundt med hullede strømper en hel vinter. Man skulle ellers tro, at en strikker som jeg fik strikket masser af strømper, men ak...

Planen har længe været at komme i gang med en håndfuld nyttestrømper, jeg er bare ikke rigtig kommet ud af starthullerne endnu. Eller jo - for en uges tid siden lykkedes det endelig at lægge sidste hånd på et par splinternye uldstrømper til mig selv. :gaah:

Opskrift: www.paapinden.dk/strikkeopskrift/diamanter-fra-taaen-op

Og her er de så

Thumbnail

Mindstemusen mente ikke at der skulle tages billeder af de kedelige strømper alene.

Strømperne er strikket fra tåen op som disse strømper.

Thumbnail
Thumbnail

Så fine de blev!

Thumbnail

Men ak, åh ve. Tre dage senere...

Thumbnail

På mærkværdigvis er begge strømper tyndslidte og sågar hullede efter kun tre dages brug!! Spørg mig ikke, hvad jeg har gjort af resten af garnet. Der var en hel pose fuld.

Mor er ikke sur - mor er skuffet :gaah:

Kommentarer

Det er f.. da også træls!

Og de er altså rigtig pæne, jeg tænkte lige, at jeg ville prøve at kopiere det fine mønster til næste par sokker.. Hvad er det? Det ser lidt perlestriksagtigt ud..

Flotte sokker :) er de strikket fra tæerne og op ?

ej hvor er det bare træls med de huller, tror du det ligger ved garnet eller er der måske et lille søm eller en splint der kan have gjort det? de er ellers rigtig fede :) jeg har meldt mig til kursus den 2. maj - jeg glæder mig til at lære at strikke sokker fra tå og op, den alm model har jeg styr på tak for en god side - jeg bruger den en hel del  :)

Profile picture for user KnittingDane
Permalink

Som svar til af Jytte Mørck (ikke efterprøvet)

Jeg tror det var garnet Jytte, for hele fodsålen ser tyndslidt ud :( vi ses til workshop

De er veldig fine! Jeg spinner selv, og med håndspunnet garne er det praktisk å kunne strikke fra tåen og opp, da man oftest har en begrenset mengde garn. med alminnelig strømpegarn er det praktisk å strikke ovenfra og ned, da kan man strikke en ny fot når den game er slitt ut. Men tre dager ...  :(

Hej ;) sikke fine strømper , for det er det vel når de går langt op ad benet til under knæet....Eller hvordan er det nu med sokker og strømper :)

Ang de gamle hullet fra bedste..Kendte en engang der pillede foden op og beholde anklen og strikkede så en ny fod ...smart og så er der stadig lidt af bedste i brug.. ;)))

Profile picture for user KnittingDane
Permalink

Som svar til af Mai-Britt Riber (ikke efterprøvet)

De går nu slet ikke så langt op Mai-Britt. Jeg tror bare at billedet snyder :)

Hvad angår definitionen af strømper og sokker, så vil jeg mene at sok er ok at bruge i dette tilfælde. Den dækker nemlig kun den nederste del af underbenet. I følge sproget.dk defineres de to således:

sok sb. fk. (se hele artiklen i DDO) kort strømpe som dækker foden og anklen og evt. det nederste af underbenet; jævnfør soklet

strømpe sb. fk. (se hele artiklen i DDO) poseformet beklædningsgenstand som omslutter foden, og hvis skaft dækker en varierende del af benet, fra ankelhøjde til hele benet; jævnfør sok, hose

Til hverdag blander jeg ordene sammen, med mindre der decideret er tale om knæstrømper. Dem kalder jeg dog ikke for knæsokker...

Bare SÅ superflotte. Ærgerligt at jeg bor så langt væk, at jeg ikke kan komme til workshop....(ja det kunne jeg måske godt, men man må vel se realistisk på det). Glæder mig til opskriften :)

Mine mormor strikker strømper til mig hver jul og jeg har stadig dem der er 6 år gamle. Min hemmelighed er hjemmesko og atter hjemmesko! Hjemmestrikkede sokker er da for fine til lbare at jokkes rundt på  :)

Det er godt nok fine. Jeg har heldigvis ikke slidt alle de sokker min kære farmor fik strikkede til mig inden hun gik bort. Men det varer nok ikke længe. Jeg kan se at du også er programmør og strikke-dame. Fedt! Tror de to er en god kombi for mange. Jeg er ved at lægge sidste hånd på en regnemaskine/program til sokker strikket på den måde jeg helst vil strikke dem: to af gangen, fra tåen med short-row hæl. Håber jeg snart kan blive færdig :D

Henriette

Kan man mon lokke selve strikkemønstret ud af dig? Efter mange, mange års pause har jeg fundet strikkepinde frem igen og vil gerne starte ud med et mindre projekt som sokker. Jeg har en grundopskrift, men jeg vil gerne kombinere den med det flotte mønster i dine sokker.

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Søger du en specifik strikketeknik, så prøv søgefunktionen.