Gå til hovedindhold

Jeg har strikket en dominoterning

Indsendt af KnittingDane ,

Nu hvor jeg endelig har fået lavet den længe ventede dominostrikkeskole, så manglede jeg et sjovt lille projekt at kaste mig over - og hvad er da mere oplagt en at strikke en terning, når nu man lige har haft gang i de små dominokvadrater?

Dominoterning 11

Jeg har før set strikkede terninger, men de plejer som regel altid at blive mere eller mindre runde i kanterne, hvor terningen jo ellers bør have lidt mere skarpt adskilte sider - det måtte kunne gøres bedre tænkte jeg.

Så hvis man tager lidt dominostrik, og vender vrangen ud - så hjælper optagningskanten de skarpe kanter på vej. Samtidig mindsker de også behovet for montering - fantastisk. Jeg har taget lidt billeder undervejs, så I kan se hvordan den stykkes sammen. Først en lille illustration, der viser hvordan de enkelte moduler hænger sammen. Er det volapyk, så følg blot billederne.

Modulerne er nummererede og de farvede stiplede linier angiver, hvor maskerne til det enkelte modul samles op. De stiplede grønne linier angiver således at sidste halvdel af maskerne til 3. modul samles op langs 2. modul

Dominoterning - diagram

Antallet af masker pr. modul bestemmer du selv - sålænge du blot strikker alle kvadrater i samme størrelse. Jeg har slået 21 masker op pr. modul.

Først strikkes to moduler i forlængelse af hinanden. Her efter slås op til tredje modul over de første to moduler. Begynd på første modul og slut på andet. Du er her nødt til at bryde garnet.

Dominoterning 01

I takt med at der strikkes, kan man se hvordan terningen allerede begynder at tage form.

Dominoterning 02

Og så er tredje modul færdigt.

Dominoterning 03

Der tages nu op til fjerde modul langs tredje og andet modul. Begynd på tredje og slut på andet modul.

Dominoterning 04

Her er fjerde modul færdigt.

Dominoterning 05

Efter fjerde modul tages op til femte modul langs fjerde og andet modul. Begynd på fjerde og slut på andet modul.

Her er femte modul færdigt.

Dominoterning 06

Der tages nu op til sjette modul langs fjerde og femte modul. Begynd på fjerde og slut på femte modul. Du er igen nødsaget til at bryde garnet.

Dominoterning 07

En terning klar til fyld.

Dominoterning 08

Jeg har klippet en høj stak pladevat, som jeg har stablet og presset sammen inden de kom ind i terningen. Og så skal der monteres. Jeg har syet siderne sammen, så det ligner at de er strikket sammen.

Dominoterning 09

Den færdige terning klar til øjne.

Dominoterning 10

Husk når du placerer øjnene, at to modrettede sider på en terning altid skal give 7 tilsammen. Det betyder, at øjnene skal placeres i modsatrettede par af 6+1, 5+2 og 4+3. Er du i tvivl, så snup en rigtig terning og kig på den, når du placerer øjnene.

Kommentarer

Anne Kristine …

Denne var fin! Har lenge tenkt å strikke mer domino og dette var en morsom sak å ta fatt på. Kanskje litt tykkere garn og større terning med bjelle inni? Fint for et barn å leke med. Ja slik tenker en som ble tante for 4 dager siden til en søt jente...

Mvh Anne Kristine

tor, 19/04/2012 - 10:41 Permalink

Sikker en sjov ide, jeg tænker også man man lave flere og bruge dem til klodser, som kan stables.

søn, 22/04/2012 - 09:32 Permalink
Vibeke Larsen

Hej Irene

Den er rigtig god. Sådan havde jeg ikke lige forestillet mig Dominostrik anvendt, men det giver mening ;)

Det sidste domino strik, jeg har lavet for længe siden, er en dobbelt grydelap, som jeg bruger flittigt, fordi den er tyk uden at være uhandy. Strikket i en rest bomuldsgarn.

Med venlig hilsen

Vibeke

tor, 26/04/2012 - 07:44 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Som svar til af Vibeke Larsen

Ja en grydelap er det perfekte begynderprojekt til dominostrik - her kan man jo nøjes med en enkelt firkant og så er den færdig :cool:

lør, 21/11/2020 - 22:11 Permalink
Strikkeentusiast89

Gi'r knapperne ikke terningen en forkert vægt fordeling, så det nærmest er umuligt at slå en 6'er?

Kunne forestille mig, at det ville være bedre at brodere øjnene på istedet, hvis altså terningen skal bruges som terning :)

Men ellers en rigtig go' idee :)

tir, 08/05/2012 - 09:34 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Som svar til af Strikkeentusiast89

Nørdet som jeg er har jeg selvfølgelig taget højde for vægten ved valget af knapper :cool: og så har jeg selvfølgelig testet den og lavet en lille graf i et regneark. Så vidt jeg husker var det 5'eren der var i underskud. Men jeg slog dog også kun 1000 slag :)

tir, 08/05/2012 - 10:14 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.