Nu hvor jeg endelig har fået lavet den længe ventede dominostrikkeskole, så manglede jeg et sjovt lille projekt at kaste mig over - og hvad er da mere oplagt en at strikke en terning, når nu man lige har haft gang i de små dominokvadrater?

Jeg har før set strikkede terninger, men de plejer som regel altid at blive mere eller mindre runde i kanterne, hvor terningen jo ellers bør have lidt mere skarpt adskilte sider - det måtte kunne gøres bedre tænkte jeg.
Så hvis man tager lidt dominostrik, og vender vrangen ud - så hjælper optagningskanten de skarpe kanter på vej. Samtidig mindsker de også behovet for montering - fantastisk. Jeg har taget lidt billeder undervejs, så I kan se hvordan den stykkes sammen. Først en lille illustration, der viser hvordan de enkelte moduler hænger sammen. Er det volapyk, så følg blot billederne.
Modulerne er nummererede og de farvede stiplede linier angiver, hvor maskerne til det enkelte modul samles op. De stiplede grønne linier angiver således at sidste halvdel af maskerne til 3. modul samles op langs 2. modul

Antallet af masker pr. modul bestemmer du selv - sålænge du blot strikker alle kvadrater i samme størrelse. Jeg har slået 21 masker op pr. modul.
Først strikkes to moduler i forlængelse af hinanden. Her efter slås op til tredje modul over de første to moduler. Begynd på første modul og slut på andet. Du er her nødt til at bryde garnet.

I takt med at der strikkes, kan man se hvordan terningen allerede begynder at tage form.

Og så er tredje modul færdigt.

Der tages nu op til fjerde modul langs tredje og andet modul. Begynd på tredje og slut på andet modul.

Her er fjerde modul færdigt.

Efter fjerde modul tages op til femte modul langs fjerde og andet modul. Begynd på fjerde og slut på andet modul.
Her er femte modul færdigt.

Der tages nu op til sjette modul langs fjerde og femte modul. Begynd på fjerde og slut på femte modul. Du er igen nødsaget til at bryde garnet.

En terning klar til fyld.

Jeg har klippet en høj stak pladevat, som jeg har stablet og presset sammen inden de kom ind i terningen. Og så skal der monteres. Jeg har syet siderne sammen, så det ligner at de er strikket sammen.

Den færdige terning klar til øjne.

Husk når du placerer øjnene, at to modrettede sider på en terning altid skal give 7 tilsammen. Det betyder, at øjnene skal placeres i modsatrettede par af 6+1, 5+2 og 4+3. Er du i tvivl, så snup en rigtig terning og kig på den, når du placerer øjnene.
Seneste kommentarer