Gå til hovedindhold

Min helt egen vindepind

Indsendt af KnittingDane ,

Mere tid kom hurtigt. Så i denne weekend drog jeg afsted til drejeworkshop på Jyllandssiden med en god flok raske drenge. Absolut noget jeg kommer til at gøre igen. Ja faktisk allerede i aften skal jeg afsted igen, og jeg glæder mig allerede. Nu har jeg også fundet alt værktøjet frem fra kælderen, så nu er jeg nogenlunde klar.

Og her er synet, som jeg har savnet i evigheder.

Vindepind 01

Et stykke træ i omdrejninger. Vel omkring 2000 omdrejninger i minuttet.

Hvad kan man så lave på sådan en? Joo - hvis man strikker, så er det mest oplagte opstartsprojekt en vindepind, så det var mit første projekt efter 18 år væk fra bænken. På et par timer bevægede jeg mig fra nybegynder til proff. Jeg havde ikke lige regnet med, at teknikken lå så indgroet i rygraden, men med kyndig vejledning fra en dygtig drejer fra husflidsforeningen, var jeg hurtigt i gang.

Perfektionist som jeg er, nåede jeg ikke meget andet den dag. Kun et par hurtige snurretoppe til tøserne, som da også vakte glæde. Vindepinden tog næsten al min tid. Den skulle jo være silkeblød som en barnenumse, før jeg var tilfreds. Og det blev den sørme også.

Vindepind 02

Selvfølgelig skulle den da testes samme aften. Jeg er svært tilfreds med resultatet, og overvejer allerede en mindre produktion af vindepinde.

Kommentarer

Nina Thomsen

Og hvordan fungere sådan en vindepind?
Jeg har en del garnbundter, der skal vindes. En drejebænk i garagen (som jeg ikke kan bruge) og en mor, der er knaldgod hobbydrejer, så hvis det er ligetil, at bruge, kan hun måske ovetales til at forære mig sådan en pind :D

Skal den sættes fast på noget?

man, 29/10/2012 - 10:28 Permalink

Hvor er den blevet fin. Min mor har en hvor der er en løs træring i den ene ende. Den kan ikke tages af. Den er drejet ud af samme stykke træ. Den rasler så hyggeligt når hun vinder garn.

man, 29/10/2012 - 11:57 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Som svar til af Laura

Ihh ja - en ring i en vindepind er da alle tiders ide. Jeg drejede engang rangler med sådanne løse ringe, så mon ikke det kan lade sig gøre igen. Min gamle vindepind var også engang med lyd. Der er en fin udskæring i bagenden, hvor der engang har været en kugle. Så vidt jeg husker er årsagen til denne lydanordning, at man så kunne holde øje med om lillemor nu også var effektiv i de mørke vinteraftener.

tor, 01/11/2012 - 22:57 Permalink
Vibeke Larsen

Hvor er den flot, din vindepind. Man kan næsten fornemme blødheden af træet gennem billedet.

Venlig hilsen

Vibeke

man, 29/10/2012 - 12:17 Permalink
Annette Hansen

Hej Irene...

Har også ønsket mig sådan en pind...sige bare til så skal jeg nok være der !!! Har lige knækket koden angående sokker, og det første par (ragsokker) er lige blevet færdige..jeg er bare så stolt :-). Håber det går godt derovre i det mørke jylland..bruger ofte dine små videoer når jeg har problemer med de forskellige strikketeknikker og også ofte den engelske ordbog..der er jo et ton af engelske opskrifter..jeg er ikke mere med til strik på biblioteket da det har flyttet tiden, men så går jeg her i vejleåparken hvor jeg bor, og det er godt.

Hilsen Annette fra Ishøj.

man, 29/10/2012 - 13:52 Permalink
Kitte

Åh, hvor ville jeg gerne kunne dreje sådan en fin nøstepind. Jeg håber, at du får lavet så mange, at du sælger ud af dem, for så er jeg første køber ;)

man, 29/10/2012 - 16:08 Permalink
Pia Trøiborg

Efter sådan en vindepind, men uden held. Så hvis du en skønne dag satte en mindre produktion igang, venter jeg tålmodigt i kulissen :)

lør, 03/11/2012 - 19:42 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.