Gå til hovedindhold

Min kære dejlige bedstemor

Indsendt af KnittingDane ,

Min højt elskede bedstemor sov stille ind sidste onsdag omgivet af familien. Hun var et pragtfuldt menneske og vil blive savnet af os alle.

Blandt meget andet lærte min bedstemor mig at strikke, da jeg var barn. Passionen for at strikke har vi siden delt ved enhver given lejlighed - garn og opskrifter er blevet inspiceret og nye teknikker fremvist. Så sent som i sidste uge berettede hun for mig, hvordan hun for nogle uger siden havde pillet sit skønne sjal op af moskusuld under mange protester fra min bedstefar. Sjalet har været længe undervejs, men da min bedstemor fandt fejl i sjalet, mente hun nu alligevel, at det skulle pilles op og strikkes om. Ikke at fejlene generede hende, men den som skulle arve sjalet skulle ikke have fejlene med. Hun nåede aldrig at strikke sjalet færdigt.

Nu sidder jeg så her med sjalet i mit skød og mindes min bedstemor for hver maske jeg strikker. Jeg måtte bruge et par dage på at afkode den fine kant, som selvfølgelig ikke var en del af opskriften. Min bedstemor har flere gange vist mig, hvordan hun gjorde, men jeg har aldrig fået skrevet det ned. Med hjælp fra hukommelsen og ved lidt baglæns strik fik jeg dog afkodet teknikken og kan nu fortsætte sjalet, hvor min bedstemor slap.

Hun vil være med mig i hver en maske.

Min bedstemors sjalkant

Kanten strikkes over tre masker. De sidste tre masker på hver pind strikkes ret. Inden første maske på hver pind laves et omslag (slå om) og herefter tages første maske løs af som vrang. De næste to masker strikkes ret.

Thumbnail
Thumbnail

Kommentarer

jette blond

hold da helt op for et flot sjal din bedstemor har lavet supper flot ven  :)

tir, 15/02/2011 - 17:39 Permalink
Nuno S. Motzfeldt

hold op det er en flot sjal din bestemor fik startet, kan man mon finde opskriften et sted? Jeg kan snit forstille mig at den er rigtig lækker i moskusuld. Det er en super dejlig hjemmeside du har, og du er bare super godt til at foklare :-)

tir, 03/01/2012 - 13:10 Permalink
Worthsword

Hvor er det smukt - og en smuk tanke. TAK for deling - også af din viden udi strikkens univers.

fre, 06/04/2012 - 21:53 Permalink
Mette Jonsman

Det er vildt flot sådan et man kun kan ønske sig :)

Dejlig side du har her , det er første gang jeg besøger den - MEN ikke sidste

fre, 15/02/2013 - 23:00 Permalink

Hvor er det et smukt sjal Irene - og sikke en kærlighed der strikkes ind i hver en maske.

Min mormor lærte mig at strikke som 5 årig - hun er heller ikke mere - men er meget savnet.

Jeg ville ønske for alle, at de havde haft denne oplevelse med en mormor/farmor.

Kh Gitte

tir, 17/02/2015 - 12:31 Permalink
Vivi Olsson

Tak for at du deler og fortæller om den nærhed og kærlighed til din mormor, - jeg har selv haft den glæde at lære meget af min mormor. Det at arve noget som håndværkets interesse, det kan intet erstatte, og alle de dejlige timer der har været sammen. Jeg har moskus garn der venter, inspireret af din mormor mønster, så måske næste projekt.

lør, 30/05/2015 - 11:09 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.