Gå til hovedindhold

Magic Mirror Strømper

Indsendt af KnittingDane ,

Endnu et par strømper undervejs. Jeg har lovet mig selv at forsøge at holde inde med nyanskaffelser af garn, både af økonomiske årsager, men også pladsmæssige (min mor er en formidabel garnpusher), heraf interessen for strømpestrikning. Godt nok går det ikke altid som jeg regner med (jeg fik vist købt lidt garn til et par stribede strømper for ikke så længe siden), men jeg får dog gjort et fint indhak i strømpegarnet.

år 2009 kan vist godt kaldes mit sokkeår. I hvert fald har jeg taget konsekvensen og tilmeldt mig gruppen Sock Knitters Anonymous på strikkenetværket Ravelry.com.

Magic Mirror 1

Jeg vælger som regel strømpestrikning, fordi jeg synes, at en strømpe er et nemt og overskueligt lille projekt (eller? noget...). Det kunne det i hvert fald være, hvis jeg ikke lige forelskede mig i de opskrifter som fylder 10 A4 sider.

Denne gang er jeg gået i gang med at strikke den ret avancerede strømpe Magic Mirror Sock. Og på trods af de mange siders opskrift, går det egentlig glidende alligevel.

Forleden faldt jeg over en ny måde at lave usynligt ottetalsopslag på: Tyrkisk opslag eller Turkish Cast On på engelsk. Egentlig var det meningen, at det skulle prøves af på denne sok, men pludselig var pc'en slukket og strømpen skulle i gang på bagsædet af en bil på vej mod Holbæk. Her var der ingen kære mor - og ottetalsopslaget måtte igen tages i brug.

Inspireret af strikkeklubben på Ishøj Bibliotek, er jeg nu også endelig nået til at have taget billeder af ottetalsopslaget, så jeg snart kan lægge en lille vejledning op.

Magic Mirror 2

Og så til et lille strikketip.

Denne opskrift byder jo på et par halvstore diagrammer. Når man skal følge med i, hvor langt man er nået i diagrammet, kan jeg anbefale at bruge en lille post-it, som flyttes i takt med at rækkerne strikkes. Jeg placerer min post-it over den del af diagrammet, som endnu ikke er strikket. Herved kan jeg se mønsteret på diagrammet i takt med at det bliver strikke på strømpen.

Magic Mirror 3

Kommentarer

Sisse

...til at få prøvet at strikke sokker, det har jeg endnu til gode ;) måske fordi jeg kun får tid at strikke til andre? men garnet ligger klar, og nu vejledningen til tå og hæl, tak for det :)

btw, så fik jeg prøvet det tyrkiske opslag, det er supergodt!! jeg synes det var nemmere at få 2. pind stram end med 8-tals (men man skal nok alligevel bruge en mindre pindstr. som nr. 2).

søn, 15/11/2009 - 13:34 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.