Gå til hovedindhold

Mit færdige kællingesjal

Indsendt af KnittingDane ,

Så lykkedes det mig også at få spændt sjalet op. Endda med hjælp fra mindstebarnet. Vi må bidrage, hvor vi kan :)

Thumbnail

Jeg måtte tage datterens seng i brug. Den passede lige i længden til det lange sjal.

Endnu en gang var jeg glad for, at jeg har fået købt mig endnu en æske ekstralange nåle med gule hoveder. Så er jeg ret sikker på, at jeg ikke overser nogle, når de pilles ud igen.

Thumbnail

Fint blev det. Spidsen på midterborten buer ikke længere, men jeg vil klart sørge for at strikke kanten meget løsere, hvis jeg skal strikke det igen.

Thumbnail

Her endespidsen.

Thumbnail

Og her er resultatet så.

Thumbnail

På med det og kanten foldes ned. Så er det klar til brug - men så kom sommeren i stedet :D

Thumbnail
Thumbnail

Lidt eftertanker

Jeg må erkende, at opskriften irriterede mig kraftigt undervejs. Den kunne snilt være sat bedre op. Et mønsterdiagram ville for eksempel gøre underværker.

Men mest af alt savner jeg mål. Et mål på, hvor lang den første halve bort skal være, vil gøre, at man straks kan vurdere, om der skal strikkes ekstra takker eller ej. Det kan være svært at vurdere om sjalet er stort nok inden midterborten og spidserne er strikket. Det betyder, at hele sjalet skal strikkes færdigt, før man ved om det passer. En smule upraktisk i mine øjne.

På det færdige sjal måler min halve kant omtrent 100 cm. Inklusiv midterbort og spidser måler en side i alt 130 cm. Jeg er ikke så stor og kan sagtens binde det på ryggen, men en tak eller to mere vil ikke have gjort skade.

Processen med at strikke sjalet som fællesstrik, synes jeg har været alle tiders. Det er jeg helt klart med på at gentage - hvad siger I? :)

Kommentarer

Bettina bjarlert

Jo tak , flot sjal jeg deltager gerne igen. Det har været godt at kunne hjælpe hinanden

tor, 22/05/2014 - 06:43 Permalink
Lone

Hejsa

Sikke et smukt sjal, og hvor er det dejligt, inspirerende at kigge med på din blog. Jeg vil gerne igang med sjalet men er i tvivl om str. Du skriver, at du godt ville have haft et par takker mere og jeg fylder mere om livet end dig. Der står i opskriften at man skal strikke til ønsket længde, i opskriften er der 20 takker. Kan man bare strikke nogle flere takker? Er antallet underordnet i.f.t. resten af arbejdet. Kan ikke lige overskue dette endnu. det ser ud til, at det er noget af en opgave, at forstå opskriften. Mvh Lone

tor, 05/06/2014 - 12:04 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Som svar til af Lone

Ja du kan sagtens bare strikke nogle flere takker. Det kommer til at have indflydelse på, hvor mange masker du senere skal samle op, men det kan sagtens tilpasses :)

fre, 06/06/2014 - 12:08 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.