Gå til hovedindhold

Spidser på kællingesjalet

Indsendt af KnittingDane ,

Så har jeg fået strikket alle mine øverste takker og er straks hoppet videre til spidserne. Først skal I lige se sjalet med alle takker.

Thumbnail

På den sidste af de øverste takker har jeg ikke lukket maskerne af til slut. I stedet samlede jeg de manglende masker til spidsen op hen langs kanten af den nederste bort, så jeg havde 32 masker til spidsen.

Thumbnail

Herefter var det blot at kaste mig ud i at strikke spidsen. Den var forholdsvis simpel. Bemærk dog, at der i opskriften står 2 r dr sm (= 2 ret drejet sammen mod venstre) og ikke 2 dr r sm (= 2 drejet ret sammmen). Sidstnævnte indtagning drejer maskerne, hvilket den første ikke gør.

Og så må jeg blankt indrømme, at jeg eeeelsker diagrammer. Det er dælme træls - på godt jysk - at lede efter hvad man gør forkert, når kun et enkelt tegn er nyt i en linje af forkortelser. Så hvis I ikke er kommet så langt endnu, kan jeg tippe jer om, at antallet af gentagelser ikke nødvendigvis er ens i begge sider på alle pinde :D

Derudover er der en fejl i række 23. Den skal lyde som følger:

  • 23. rk.: 1 m løs af, 2 r dr sm, slå om,2 r dr sm, 2 r sm, slå om, 2 r sm, 1 r (8m)

Den overså jeg helt, da jeg havde fanget ideen inden jeg nåede så langt - men tak for tippet de damer :)

Thumbnail

Så mangler jeg kun at hæfte ender og spænde sjalet op, så spidserne kan blive glattet ud og vi kan se et billede af det færdige sjal :)

Kommentarer

Vibeke Larsen

Hej Irene

Det ser rigtig godt ud. Jeg har ikke opdaget at m skulle dr venstre om - jeg har bare gjort som jeg troede der stod: 2 dr r sm (som vi plejer) - jeg har nok tænkt at det stod lidt bøvlet , men bare strikket dem alm.
Jeg har lagt billed af det færdige sjal på Ravelry: vlarsen

Har du ideer til flere fællesstrik projekter? 

Mange hilsner og tak for sjovt projekt

Vibeke/vims/vlarsen

søn, 11/05/2014 - 10:00 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.