Möbiusbølgen - et sjal med et tvist

Min möbius blev færdig. Eller rettere - det var en möbius til storetøsen. Men hun klagede over at den kradsede og så blev den også for lang til hende. Til gengæld passer den mor her fint, så den er straks annekteret.

Jeg indarbejdede et bølgemønster, som jeg måtte bøvle lidt med for at få det helt perfekt. Nu er opslaget så til gengæld blevet helt usynligt, så jeg er svært tilfreds.

Möbiusbølgen 01

Den blev også lang nok til at hive op over hovedet.

Möbiusbølgen 02

Möbiusbølgen sin fulde længde

Möbiusbølgen 03

Da storetøsen jo måtte afgive sin möbiusbølge, måtte jeg i gang igen. Den var jo strikket til hende, så hun manglede jo stadig en bølge. Da jeg tidligere har strikket i Sandnes Duo, hvor tøserne har været tilfredse med blødheden blev det den jeg snuppede. Det passede lige med en pose restgarn jeg havde liggende.

Jeg kortede den af i længden og gik i gang med at skrive opskrift, når nu jeg havde noter til flere størrelser.

Her er resultatet - endnu bedre end den første. Farveskiftet fremhæver bølgerne og möbiustvistet så fint, så fint. Og i denne størrelse kan man bruge den både som sjal og tørklæde. Egentlig var den blå stribe slet ikke tænkt fra starten, men jeg løb tør for lilla og den var stadig ikke bred nok. Da tøsen gerne ville have den bred, forsøgte jeg mig med blå, og det har jeg absolut ikke fortrudt. Egentlig er jeg mest af alt træt af at min egen bølge 'bare' er ensfarvet, for farvekiftet fremhæver detaljerne så flot.

Opskriften kan findes her Möbiusbølgen - et sjal med et tvist

Thumbnail

Kommentarer

Hvor er den flot!

Jeg strikkede et Mobiusbånd til mig selv, men det forsvandt, da min datter så det. Hendes datter på 5½ år ville også gerne have et. Det er jeg næsten færdig med. Så jeg kan nå at lave mit eget (hvis jeg så får lov til at beholde det ) efter den nye opskrift.

Dette er en fantistisk side, hvor man får så megen inspiration, at man bestemt ikke behøver at være arbejdsløs - tværtimod kan det knibe at nå det hele.

wow hvor ser det godt skal simpelhen snart havde gang i sådan en fætter de, når jeg har afsluttet div. projekter

Kan man lave en möbius uden at have de mega lange strikkepinde?

Har strikket en lang nederdel til min niece på p nr 15, og jeg tænkte at bruge restgarnet til en möbius

Det mønster, der er på dette möbiustøeklæde, er det ét, man kan finde på nettet?

mønster i

hej igen.

Nu har jeg købt selve mønstret fra ravelry.com - so far so good

:)

Jeg har prøvet at strikke et möbiustørklæde "kun" i ret. Hvis man strikker det i dette mønster, strikker man så lige som mønstret siger, eller er man nødt til at strikke nogle omgange i vrang

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Søger du en specifik strikketeknik, så prøv søgefunktionen.