Strømper, workshops og strik på P4

Så går vi igen mod mørkere tider og det er tid til at hive pindene frem igen (hvis de da overhovedet er sluppet sommeren over).

Her er det blevet til et par sokkeopskrifter sommeren over (DIAMANTER fra tåen op & STJERNESKUD fra tåen op) og et nyt er lige på trapperne (DREJEDE DRÅBER fra tåen op - bliver udgivet medio september).

Derudover var jeg i Smutvejen på P4 den 22. august for at snakke lidt om strik - et kort øjeblik var jeg bange for, at jeg ikke lige havde nok at sige, men den bekymring blev vist gjort til skamme :tihi:

I efteråret vil der igen være mulighed for at deltage i strikkeworkshops i Sønderborg. Så har du endnu ikke prøvet at strikke sokker fra tåen op, så har du alletiders chance for at lære det i efterårsferien, hvor første workshop ligger. Efter efterårsferien tager vi nye opslagsteknikker op - et fantastisk redskab til at give dit strik en flot finish.

Lær at strikke strømper fra tåen op på en rundpind

Strømpeworkshop

Tidspunkt: -

Sted: Garnhulen, Jernbanegade 44, Sønderborg

Pris: Kr. 250 

Tilmelding: sigga@garnhulen.dk

Holdstørrelse: Maksimalt 12 personer

Vi gennemgår de teknikker du skal bruge for at kunne strikke en strømpe fra tåen op. Herunder Judy Becker’s magiske opslag, som også kan benyttes til at strikke to strømper på en gang. Den magiske løkke, som gør det muligt at strikke små diametre på en rundpind. Venderækker med omslag der benyttes til at give hælen form. Og sidst men ikke mindst gennemgår vi teknikker til løse aflukninger.
Undervejs strikker vi en testsok i babystørrelse, så vi kan se et færdigt resultat af alle de lærte teknikker. Testsokken strikkes på en 4 mm rundpind der er mindst 80 cm lang og maksimalt 100 cm.

Medbring: En 4 mm rundpind på 80 cm (evt. 100 cm), samt garn i passende tykkelse. Jeg anbefaler uldgarn, da det er mest elastisk. Rundpinde med bløde kabler og uden knæk er at foretrække, da det ellers kan være svært at strikke med den magiske løkke.

Sværhedsgrad: Let øvet

Kompendium: Kan købes til 50 kr.

 

Vil du lære nye opslagsteknikker?

Workshop om opslag

Tidspunkt: Tirsdag d. 29. oktober 2013 kl. 19-22 - ÅBEN for tilmelding

Sted: Garnhulen, Jernbanegade 44, Sønderborg

Pris: Kr. 250 

Tilmelding: sigga@garnhulen.dk

Holdstørrelse: Maksimalt 12 personer

Har du mod på at lære nye opslagsteknikker, så er dette workshoppen. Vi vil komme omkring midlertidige opslag, som gør at du kan strikke i begge retninger fra opslagskanten med et usynligt resultat. Vi prøver den magiske løkke som gør det muligt for eksempel at strikke strømper og huer på en rundpind. Har du mod på at strikke strømper fra tåen op eller endda to strømper på en gang, vil du elske Judys magiske opslag. Bliver der tid i overskud kigger vi også på tubeopslaget, som giver en fantastisk finish på rib og patentstrik. 
Kom og udvid dine opslagsteknikker med en aften i strikkekunstens tegn.

Medbring: Strømpepinde og rundpind minimum 80 cm str. 4 mm, samt garn i passende tykkelse. Jeg anbefaler uldgarn, da det er mest elastisk. Rundpinde med bløde kabler og uden knæk er at foretrække.

Sværhedsgrad: Let øvet

Kompendium: Kan købes til 50 kr.

Kommentarer

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Søger du en specifik strikketeknik, så prøv søgefunktionen.