Gå til hovedindhold

Italiensk opslag

Engelsk
Italian cast on

Dette opslag giver et rigtig flot resultat til enkeltrib og patentstrik. Opslaget kan også anvendes til tofarvet patent, så strikker du patent, er det bestemt værd at lære.

Thumbnail

Som det kan ses på billedet, går maskerne helt i bund. Dette giver en rigtig flot finish hvis du for eksempel strikker ærmer eller andet, hvor opslaget særligt er synligt.

Thumbnail

Det italienske opslag er ikke færdigt efter selve opslaget. De første fire pinde efter opslaget er nemlig med til at danne opslaget.

På de første fire pinde strikkes således frem og tilbage, mens alle vrangmasker tages løs af som vrang med garnet foran arbejdet, og retmaskerne strikkes ret.

Se hvordan i denne video:

Vil du lære at lukke lige så fint af, så kig forbi den italienske aflukning.

Kommentarer

Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Som svar til af Nina Zangenberg

Hvis det er mange masker der skal slås op, så beregner jeg altid, hvor meget garn jeg skal bruge til at slå op på. Det gør jeg ved først at slå ti masker op og derefter måle, hvor meget garn, der bruges til de ti masker. Herefter kan jeg beregne, hvor meget garn jeg skal bruge til at slå alle mine masker op. :)

lør, 27/09/2014 - 23:38 Permalink
Nina Zangenberg

Som svar til af KnittingDane

Jeg valgte så at bruge tråden fra et nyt nøgle og må efterfølgende hæfte to ekstra ender. Jeg fik 138m ud af 1,20m garn, let strakt, på pinde nr 3. Garn 50g og 150m

søn, 28/09/2014 - 07:07 Permalink
Cecilie

Hej Irene,

Jeg skal slå en kjole op fra neden og vil gerne have en kant, som ikke ruller og heller ikke er mærkelig stram. Er den her elastisk, ligesom den tilsvarende aflukning har sigende at være?

KH - Cecilie

tir, 07/10/2014 - 15:56 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Som svar til af Cecilie

Jo - jeg synes den er fin elastisk. Hvis den skal være superelastisk kan du vælge at gå direkte over til enkeltrib efter opslaget, altså inden de 4 pinde med en maske løs af for hver anden maske

tir, 07/10/2014 - 23:54 Permalink
Hanne Bonde

Jeg har set din fine video om italiensk opslagning og har flg. spørgsmål: Er det muligt at lave denne opslagning på rundpind; altså med det formål at strikke rundt? Vrangmaskerne løftes jo af og ved rundstrikning er vangmaskerne jo vrang hele tiden.

Med venlig hilsen Hanne Bonde

fre, 31/10/2014 - 16:00 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Som svar til af Hanne Bonde

Jeg plejer selv at strikke frem og tilbage et par gange. Det synes jeg er nemmere. Men teknisk set burde det være muligt. Så skal du blot skifte mellem følgende på de 4 første pinde:

- at strikke retmaskerne ret og tage vrangmaskerne løs af med garnet foran

og

- at strikke vrangmaskerne vrang og tage retmaskerne af med garnet bag

man, 03/11/2014 - 12:09 Permalink
Marianne

Hej Irene.

Jeg har set din video vedr. Italiensk opslag og det fungerer super fint, også når jeg skal strikke rundt. Men hvordan gør jeg når jeg skal strikke to-farvet patent rundt på strømpepinde. Vil strikke nogle tykke vanter, men kan ikke rigtig finde ud af at komme i gang. Sidder med Politikens strikkebog, som beskriver opstarten på 2-farvet patent, men med almindeligt opslag. Kan du fortælle mig hvordan jeg strikker de første 4 pinde eller hvor mange pinde der nu skal til for at gøre opslaget færdigt?

Tak for en god hjemmeside.

Mvh. Marianne

man, 12/01/2015 - 19:36 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Som svar til af Marianne

Hvis du skal strikke tofarvet patent, skal du blot bruge to farver til opslaget som videoen viser. Den eneste forskel på det italienske opslag når det skal bruges til patent er de 4 første pinde. Her skal der laves et omslag for hver maske der tages løs af, ligesom når der strikkes patent.

Jeg har ikke prøvet at starte op med at strikke rundt i tofarvet patent, så jeg kan ikke lige gennemskue om det er nemmere at strikke de 4 pinde frem og tilbage, før du går i gang med at strikke rundt. Det må du lade komme an på en prøve :)

Og tak for rosen forresten :rose:

fre, 16/01/2015 - 13:15 Permalink
Stine

Hej Irene

Kan jeg bruge dette opslag når jeg skal strikke dobbeltrib? (2r,2vr)

Vh. Stine

tor, 03/09/2015 - 18:27 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.