PaaPinden.dk

Hvorfor strikke? Ja hvorfor egentlig ikke?
  • English
  • Dansk

At hæfte med maskesting

Posted by KnittingDane on tor, 2008-12-04 12:00

Har du brug for at hæfte ender når du er færdig med dit strikketøj, kan dette gøres pænt ved at sy enderne ind med maskesting. Maskestingene fås ved at følge maskerne med en stoppenål.

Har du mange ender, kan det være en fordel at hæfte undervejs i arbejdet, da du ellers ender med en masse hæftearbejde til sidst, hvor man oftest bare gerne vil være færdig. Stykket, hvor enderne hæftes, er lidt tykkere end resten af arbejdet, men ellers er hæftningen nærmest usynlig.

På billedet herunder er der hæftet ender i det blå stykke.

At sy maskesting ved at følge maskerne

Her en lille video der viser, hvordan du gør:

Engelsk: Weaving in ends

Typer af strikkeartikler: 

Kommentarer

Indsendt af Cindy Jespersen den

Hej!
Det er en dejlig og brugbar side du har lavet! Jeg er for nyligt begyndt at strikke og har brugt din side mange gange til alt muligt! Jeg kan dog ikke finde ud af, hvordan man skal hæfte ender, når det er perlestrik. Jeg kan ikke rigtig se, hvordan jeg skal følge garnet. Har du nogle gode idéer eller et godt råd til det?
Mvh. Cindy

Indsendt af KnittingDane den

Hej Cindy

Du skal blot føre nålen gennem maskerne samme vej som garnet går gennem. Det er nemmest at se i forholdsvis tykt garn, hvis man ikke har prøvet det før Smile

Indsendt af KnittingDane den

Hej Lotte

Jeg ville følge maskerne med maskesting. Hvis du kigger godt efter, kan du se hvilken vej garnet bevæger sig og følge det

Tilføj kommentar