Gå til hovedindhold

Første stak stofbleer - af den moderne slags

Indsendt af KnittingDane ,

Så er der endelig kommet gang i blesyningen. Så meget, at jeg nu er løbet tør for plastiktrykknapper :bankbank:

Nå - men her kan I se, hvordan en moderne stofble / genbrugsble ser ud. De er noget så lækre at putte en babynumse i - ren luksus.

De hvide firkantede stykker stof, som blev brugt til bleer i gamle dage, kalder jeg foldebleer eller gylpeklude. Sidstnævnte fordi det efterhånden er sjældent, at de bruges til andet end babygylp og babyvejning. Jeg kan dog sagtens folde bleer af dem, som i gamle dage, og har da også brugt dem som reservebleer i sin tid.

Blesyning 1
Blesyning 2

Bleerne er syet af rester fra min Bedstemors gemmer - genbrug på flere planer :dance: og her flere bleer - af flere rester!

Blesyning 3

Kommentarer

Sofie

De ser rigtig smarte ud.. Vil du ikke fortælle om hvordan de bruges (bare lige på numsen - intet imellem?) og hvilke materialer der skal bruges? Og måske en opskrift. Jeg har mange veninder med nyfødte for tiden og kunne godt tænke mig at støve symaskinen af :)

Tak for en fantastisk blog - den er blevet tilføjet favorit-bogmærker.

man, 21/06/2010 - 09:36 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Som svar til af Sofie

Jeg bruger stofbleerne direkte på numsen. Og så med et par lanoliserede uldbukser udenover som lækagebarrierer.
Selve bleen er den der suger urinen til sig og holder de større leveringer indenbords :) Jeg har syet dem som lommebleer, så jeg kan fylde dem med sugemateriale efter behov. Uldbukserne holder tæt. Her kan også anvendes et materiale der hedder PUL i stedet for eller evt. fleece.

Jeg syr mine bleer af bomuldsrester - gerne strækstoffer som strækvelour eller isoli. Hampstof kan også bruges - det suger meget mere, men bliver også stivere. Bambus (eller viskose som det i virkeligheden er, selv om butikkerne ofte sælger det under navnet bambus) skulle også være ret lækkert. Jeg har dog ikke prøvet det endnu, da jeg holder af at benytte mig af mine mange rester. Og så er der jo PUL og microfleece som kan anvendes. Det er en enorm verden der åbner sig, når man først går i gang med stofbleer.

Du kan finde oceaner af viden på http://slyngebarn.amandur.dk/ som har et stofbleforum, som man kan søge om optagelse i efter at man har oprettet sig som bruger på siden (det er kun lukket for at holde uvedkommende væk :) ).

Hvis du har brug for et mønster som leder dig gennem hele syprocessen kan jeg anbefale Darling Diapers Unlimited opskriften som kan findes her: http://www.darlingdiapers.com/
Af gratis dansk kan jeg anbefale min venindes vejledninger her http://maisha.dk/taxonomy/term/6%2B7

Men måske du skulle tale med dine veninder om de er interesserede i stofbleer først? Det ville være ærgerligt at bruge tid på syning, hvis de slet ikke er interesserede ;)

Og tak for rosen af bloggen :)

tor, 24/06/2010 - 01:03 Permalink
Irene

Blebukserne er rigtig fine og jeg vil da prøve at forsøge mig med et par.

Hvor køber du plastik trykknapperne henne og hvordan monterer du dem ??

tor, 24/06/2010 - 01:53 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Som svar til af Irene

Trykknapperne kaldes resin snaps eller polyacetal resin snaps. De kan i DK købes her http://storchebarn.dk/sytilbehr-knapper-c-46_47.html , men det er dog pænt dyrt i forhold til hvad man kan finde dem til i udlandet - men fint hvis man kun skal have nogle stykker. Jeg har i denne omgang købt her http://www.arbrinic.com/Notions/Hand-press-and-snaps/Resin-snaps,0,87_12...

Jeg har en håndpresse (se på sidste billede - der står Y F 16 på) til at sætte dem i med - det er en større investering. Men man kan også købe en mindre knaptang eller vist også leje nogle steder

tor, 24/06/2010 - 09:24 Permalink
Lillian

Som svar til af KnittingDane

Jeg har været inde på Storchebarn og der kan jeg se at der både er hun og han trykknapper.

På den udenlandske hjemmeside kan jeg ikke se om der er både hun og han trykknapper, i en bestilling (jeg er ikke så god til engelsk)

tor, 24/06/2010 - 19:00 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Som svar til af Lillian

Hunknapper hedder sockets og hanknapper hedder studs. Man kan vist købe poser med kun hunknapper eller poser med hun OG hanknapper. Det er fordi man ofte bruger langt flere hunknapper end hanknapper

tor, 24/06/2010 - 23:03 Permalink
Maja jensen

Hej. Hvor er de fine :) Har du syet elastik i eller har du syet med elastik sytråd?

ons, 26/06/2013 - 18:38 Permalink
Dorthe

Hejsa

Vil lige høre hvad du bruger som yderlag i steden for PUL.
Eller bruger du bare fleece?

Grunden til jeg spørger, er fordi jeg faktisk var begyndt at købe ind (er totalt nybegynder)- indtil videre har jeg 8 PUL bleer og 2 uden PUL der behøver cover.
Dem uden PUL i er klart de mest lækre bleer jeg til dags dato har haft i hænderne og var helt høj på sky da jeg fik den hjem, imodsætningen til dem med PUL, det var en "flad" kedelig fornemmelse jeg fik med dem.
Nu er det så at jeg er begyndt på studie og har fået mod på at sy, også for at spare lidt penge.

Men er fleece ligeså godt som PUL. Jeg vil jo gerne sy smarte bleer med farver og mønstre, men også samtidig en god ble der ik lækker når det kommer til selve bleen. Har læst man kan få waterproff Fleece, vil det være godt nok?
Og kan man uden det forringer tørretiden sætte et mønstret stof på ud mod tilsluerne, sy waterproff Fleece på, og så strækvelor/bomuld ind mod numsen?
Tænker i lommeble der kan komme indlæg i med ekstra sug.
For at lave en god natble, har du så nogen tips til hvad du selv har gjort.
Og kan man sy undies/underbukser på samme måde til et barn der er blefri men som stadig har brug for lidt sikkerhed for natten?

Og så tak for en god side

ons, 18/09/2013 - 22:06 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Som svar til af Dorthe

Undskyld jeg først svarer dig nu - jeg ser først kommentaren nu. Jeg håber du har fundet svar i mellemtiden. Jeg brugte blebukser af uld, som blev behandlet med lanolin for at gøre dem tætte. Du kan søge her på siden. Der er masser af blebukser i uld :)

ons, 11/12/2013 - 22:01 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.