PaaPinden.dk

Hvorfor strikke? Ja hvorfor egentlig ikke?
  • English
  • Dansk

Blog 2009

Slangeham eller Magic Mirror Strømper

Posted by KnittingDane on tir, 2009-12-08 01:00
Slangeham?

Så blev sokkerne færdige. Jeg må erkende, at jeg under strikningen ikke synes, at sokkerne var kønne. Liggende på bordet eller i sofaen mindede de mig mest om en efterladt slangeham eller lignende. Se blot her.

Men ligeså grimme jeg synes de er når de ikke er på foden, ligeså fine synes jeg at de er når de er på foden.

Så er djævlehuen og opskriften færdig

Posted by KnittingDane on tor, 2009-11-26 01:00
Djævlehue helt uden vrang

Ting tager tid når man mangler dagslys til at tage billeder af sine strikkeprojekter. Det lader sig pt. kun gøre i få timer af døgnet, og så gælder det om at være klar - og at have tid...

Trods besværlighederne lykkedes det dog at blive færdig, både med billeder og med strikkeopskrift. Jeg har dog endnu ingen billeder af huen på barnet, men den skal jo også lige overdrages først. I må nøjes med tøsernes dukke, som model indtil videre.

Først et par billeder af resultatet:

En lille djævlehue på vej

Posted by KnittingDane on ons, 2009-11-11 01:00
Djævlehue undervejs

Jeg er pt. i gang at lægge sidste hånd på en gratis strikkeopskrift til den gammelkendte djævlehue. Strikkeopskriften er skrevet, så du kan benytte ethvert garn og enhver pind du lyster, blot du kender din strikkefasthed. Opskriften vil blive frit tilgængelig på [iBirk.dk] (red: Nu www.knittingdane.com).

Her et lille kig:

Timeglashæle og timeglashæle

Posted by KnittingDane on tir, 2009-11-10 01:00
Timeglashæle

I et kort øjeblik blev forvirringen total...

Jeg har just skrevet en ny artikel om, hvordan du kan strikke en timeglashæl. Efter at have skrevet artiklen kom jeg dog i tvivl om, hvorvidt min hæl nu egentlig også hed en timeglashæl, eller om jeg havde fejlnavngivet den. Min hæl er strikket efter en teknik, der på engelsk kaldes:short row heel with wrap&turn (direkte oversat: venderækkehæl med fold om og vend metoden).

Lidt brystfikseret?!

Posted by KnittingDane on man, 2009-11-09 13:37
Brysthuen eller pathatten

Denne brysthue/pathat måtte bare strikkes. Jeg har set den i flere versioner efterhånden - både strikket og hæklet. Herunder kan I finde min egen opskrift på brysthuen - strik endelig løs.

Nu kan jeg endelig amme diskret i offentligheden - blufærdigheden længe leve

Her en hurtig strikkeopskrift på brysthuen / pathatten

Huen passer tøsen på 2 ½ måned med en hovedomkreds på 40 cm. Den er strikket på pind 4 med en maskefasthed på 20 masker pr. 10 cm.

Min kære dejlige bedstemor

Posted by KnittingDane on tor, 2009-11-05 20:44
Bedstemors sjal

Min højt elskede bedstemor sov stille ind sidste onsdag omgivet af familien. Hun var et pragtfuldt menneske og vil blive savnet af os alle.

Blandt meget andet lærte min bedstemor mig at strikke, da jeg var barn. Passionen for at strikke har vi siden delt ved enhver given lejlighed - garn og opskrifter er blevet inspiceret og nye teknikker fremvist. Så sent som i sidste uge berettede hun for mig, hvordan hun for nogle uger siden havde pillet sit skønne sjal op af moskusuld under mange protester fra min bedstefar. Sjalet har været længe undervejs, men da min bedstemor fandt fejl i sjalet, mente hun nu alligevel, at det skulle pilles op og strikkes om. Ikke at fejlene generede hende, men den som skulle arve sjalet skulle ikke have fejlene med. Hun nåede aldrig at strikke sjalet færdigt.

Magic Mirror Strømper

Posted by KnittingDane on tor, 2009-10-22 02:00
Magic Mirror Sokker undervejs

Endnu et par strømper undervejs. Jeg har lovet mig selv at forsøge at holde inde med nyanskaffelser af garn, både af økonomiske årsager, men også pladsmæssige (min mor er en formidabel garnpusher), heraf interessen for strømpestrikning. Godt nok går det ikke altid som jeg regner med (jeg fik vist købt lidt garn til et par stribede strømper for ikke så længe siden), men jeg får dog gjort et fint indhak i strømpegarnet.

år 2009 kan vist godt kaldes mit sokkeår. I hvert fald har jeg taget konsekvensen og tilmeldt mig gruppen Sock Knitters Anonymous på strikkenetværket Ravelry.com.

Strik en hue og red et barn

Posted by KnittingDane on fre, 2009-10-09 02:00

Mangler du et lille nemt strikkeprojekt til dine garnrester, så kig forbi Strik en hue og red et barn på Red Barnet's hjemmeside. Her kan du hjælpe med at nedbringe spædbarnsdødeligheden i Afrika ved at strikke en hue til en nyfødt. Huen hjælper ved at varme de små nyfødte om deres hoved, så de er bedre beskyttet mod nattekulde og dermed sygdomme som lungebetændelse.

Vær dog opmærksom på at huerne ikke må strikkes i uld. Læs mere på Red Barnet's hjemmeside.

Sider