PaaPinden.dk

Hvorfor strikke? Ja hvorfor egentlig ikke?
  • English
  • Dansk

Farver i strik

Broderi med maskesting

Broderi med maskesting fra retsiden

Da jeg personligt ofte har for vane at pille op, hvis jeg finder fejl i mit strik, er jeg ikke stor tilhænger af gobelinstrik, hvis det kan undgås.

Til mindre mønstre vælger jeg derfor oftest at brodere mønsteret på med maskesting i stedet. Dette gøres ved at følge de strikkede masker rundt ovenpå de masker, hvor mønsteret skal være. Ligesom når du hæfter med maskesting, men her blot følges maskerne blot fra forsiden.

Striber

Striber i rib

En måde at opnå farvevariation er at strikke striber.

Dette gøres ved at skifte farve for enden af pinden. Hvis farven ikke skal benyttes igen brydes garnet, ellers kan garnet hænge løst i siden til det igen skal bruges. Man skal her sørge for ikke at stramme garnet for meget, da man risikerer, at strikketøjet så trækkes sammen langs kanten.

Skiftegarn

Skiftegarn

Den nemmeste måde at opnå farvevariation i strikketøjet er nok skiftegarn. Her skifter garnet selv farve i et fast interval, så der dannes et mønster af striber, mens man strikker. Dette er blandt andet meget populært til strømper, hvortil der findes et utal af skiftegarner.

Garnet herunder har et lidt tilfældigt udtryk med glidende overgange i farveskiftet. Der findes et hav af forskellige skiftegarner, hvoraf nogle har glidende overgange mellem farverne, mens andre decideret er lavet til strømper og derfor frembringer et givet stribet mønster på den færdige sok.

Abonnér på Farver i strik