Gå til hovedindhold

Indtagninger på kællingesjalet

Indsendt af KnittingDane ,

Så er jeg snart færdig med mine indtagninger, og derfor vil jeg lige give mine erfaringer med på vejen. Deadline for indtagninger er selvfølgelig stadig først mandag d. 28. april.

Aflukning i siderne

Jeg endte med ikke bare at lukke 2 masker af i begyndelsen af hver pind, da jeg jo gerne vil kunne strikke kanten direkte på, når jeg kommer dertil. I stedet vendte jeg vendt med 'fold om og vend' metoden 2 masker før slut på hver pind. Dermed er de ventende masker klar til at strikke kant senere. I kan her se hvordan det ser ud et godt stykke inde i indtagningerne. Alle masker på højre pind er ventende masker.

Thumbnail

Garnet foldes rundt om næste maske når der vendes. Masken strikkes ikke.

Thumbnail
Thumbnail

Vil I gerne kunne strikke kanten på selv om alle indtagninger allerede er strikket, så har Jytte en mulig løsning her http://www.paapinden.dk/comment/3840#comment-3840

Midterste indtagninger

De midterste indtagninger har jeg ændret således, at jeg strikker den midterste maske ret sammen med næste maske i stedet for drejet ret sammen (som jeg ellers nævnte i sidste blogindlæg). Det giver et pænere resultat for mig.

Mønsteret

Selve mønsteret på sjalet kunne godt være forklaret noget tydeligere. Jeg har strikket således :

12 pinde retstrik (ret på retsiden og ret på vrangsiden)

24 pinde glat der fordeles således:

  • 4 pinde glatstrik (ret på retsiden, vrang på vrangsiden)
  • 6 pinde glat vrang (vrang på retsiden, ret på vrangsiden)
  • 4 pinde glatstrik
  • 6 pinde glat vrang
  • 4 pinde glatstrik

Resten af sjalet strikkes i retstrik. Resultatet indtil videre er således.

Thumbnail

Og til sidst et billede i fuld figur.

Thumbnail

Kommentarer

Vibeke Larsen

Næste gang, jeg strikker dette sjal, vil jeg også strikke øverste bort på. Jeg har lige syet borten på, som opskriften byder. Det blev helt fint. Jeg lagde den øverste blonde med vrangen op og sjalet med retten op og syede i hver knude fra de løst aftagne masker. Når sjalet tages på, ligger den øverste bort med retten ud som på en jakke, hvor retten er synlig på kraven, når den er bukket om.
For at få blonden ligeligt fordelt, satte jeg nogle maskeholdere i, så de holdt på hhv borten og sjalet. Inden havde jeg delt begge dele i kvarter, så det var lige til at "nåle" dem sammen.
Nu vil jeg tage projektet med på havnen, som tidsfordriv, mens vi gør båden sejlklar, og nyder det gode vejr.;-))

De bedste påskehilsner
Vibeke/Vimms

søn, 20/04/2014 - 10:37 Permalink
Vibeke Larsen

Endnu en løsning til at strikke borten på, hvis der er lukket af. Metoden er jeg i gang med på et andet sjal: Shoulder shawl in cherry leaf pattern fra bogen "Victorian lace today" af Jane sovenby (s 134).
Kantborten strikkes på to løse pinde og på hveranden pind(når man når ind til "basen" af borten) strikkes sidste m fra borten sammen med det bageste maskeled på sjalet. Det giver en af udseende næsten hæklet lænke som over gang ml. sjal og bort.

Mvh

Vibeke

søn, 20/04/2014 - 10:45 Permalink
Mette

Bare for ikke at skulle pille op igen. Har jeg forstået det rigtigt mht. wraps at man vender før de sidste 2, næste gang før de sidste 4, 6, 8 osv, ? Fint video iøvrigt  :)

søn, 20/04/2014 - 22:25 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.