Gå til hovedindhold

Min bog om garn: The Knitter's Book of Yarn

Indsendt af KnittingDane ,

amazonJeg har jo et par bøger om strik og garn - ikke så mange som man måske kunne forestille sig, men dog en del alligevel.

Dette er min Knitter's Book of Yarnamazon (strikkerens bog om garn), som jeg i dag gerne vil give et par ord med på vejen.

Bogen er købt på www.amazon.co.uk, hvor jeg køber hovedparten af mine engelske bøger. Danske strikkebøger låner jeg ofte mig til på biblioteket for at finde ud af om jeg vil have bogen eller ej, men når det drejer sig om engelske bøger, kan det oftest slet ikke lade sig gøre. I stedet finder jeg så bøgerne på Amazon.co.ukamazon og får dem sendt hjem fra England. Jeg bestiller ikke fra .com siden, da man så risikerer at skulle betale told og fortoldningsgebyrer med mere.

Bogens fulde titel: The Knitter's Book of Yarnamazon - The Ultimate Guide to Choosing, Using, and Enjoying Yarn

Forfatter: Clara Parkes

Jeg købte bogen, fordi den går i dybden med de forskellige garntyper, og er der en ting jeg elsker, så er det at nørde i dybden.

Første del af bogen gennemgår de forskellige kvaliteter af garn, hvordan garnet er forarbejdet, spundet, farvet etc., samt hvordan man finder det rette garn til sit projekt og hvordan du vurderer det garn du har i hænderne. Sidste del af bogen er krydret med opskrifter til de forskellige typer garn.

Bogen er nem at læse, selv om jeg dog måtte have ordbogen frem af og til for at få den fulde betydning af nogle af de mere specifikke fagtekniske termer. Men det var klart besværdet værd. Jeg har fået en meget bedre forståelse af de forskellige garner der er på markedet efter at have læst denne bog.

Opskrifterne har jeg endnu ikke fået brugt, selv om der er en del, jeg længe har haft planer om at strikke.

I dag bruger jeg bogen som opslagsværk og har ingen planer om at skille mig af med den. Det er en af de bøger jeg hiver frem igen og igen.

amazonClara Parkes har også skrevet The Knitter's Book of Woolamazon, som jeg selvfølgelig også har investeret i. Den er endnu mere nørdet, da den ikke spreder sig ud over alle garntyper, men kun drejer sig om uld. Så foretrækker du uld, er det alle tiders uldnørdebog.

Mere om den bog senere.

Kommentarer

Gitte

En uldnørdebog - det må da lige være én for mig... Jeg strikker en del og ikke altid i uld, men hver gang jeg har været ulden "utro", glæder jeg mig til igen at få uld mellem hænderne. Og så er det jo rart at klæde sig i... Tak for tippet

tor, 25/08/2011 - 21:27 Permalink
Tina

Hej Irene,

jeg skal til at strikke dine/Ragnas blebukser.

Hvis de skal holde tæt skal det så være ubehavndlet uld eller kan jeg bruge superwash, jeg har en gammel bunke liggende, og give det lanolinkur?

Håber du har tid til at svare selvom det måske er lidt udenfor dit emne.

mvh Tina

man, 29/08/2011 - 09:24 Permalink
Tina

Hej Irene,

jeg må indrømme at jeg ikke kan forstå det med tæt løftet udtagning, nu tager jeg bare ud og håber det bliver godt. Det kunne være dejligt med en illustreret guide til netop det.

Det jeg ville sige var egentligt at jeg er så begejstret for det du kalder universalopskrift. Er det et begreb du har opfundet eller findes de andre steder?

Jeg er så irriteret over at opskrifter er bundet til en type garn og jeg kunne godt tænke mig at prøve flere opskrifter efter denne model. Håber du vil henvise hvis de findes andre steder?

mvh Tina

ons, 31/08/2011 - 18:00 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Som svar til af Tina

Hej Tina
Undskyld mit sene svar - jeg er uden internet i øjeblikket af uvisse årsager (er pænt træt af min udbyder). Tæt løftet udtagning er lige som en løftet udtagning blot med den tilføjelse at den løftede maske drejes www.paapinden.dk/strik/loeftede-udtagninger.

Jeg har desværre ikke en video endnu.

Jeg har set nogle få opskrifter rundt omkring på nettet efter samme princip, men kan desværre ikke huske hvor længere. Prøv at søge på www.ravelry.com

tir, 06/09/2011 - 11:41 Permalink
Tina

Som svar til af KnittingDane

Hej Irene,
jeg fandt hurtigt ud af det med udtagningen alligevel.
Jeg vil lede på ravelry. Gad vide hvad det kan hedde på engelsk.

Held og lykke med nettet og endu engang tak for skønne opskrifter. Jeg strikkede et halvt par af Ragnas bukser gennem de første timer med veer, så dem er der historie i.

mvh Tina

man, 12/09/2011 - 19:28 Permalink
Helle

Har lige modtaget mit eksemplar i dag - og den er da lige til at blive klog af. Glæder mig til at læse den.

Mvh Helle

ons, 31/08/2011 - 21:06 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.