PaaPinden.dk

Hvorfor strikke? Ja hvorfor egentlig ikke?
  • English
  • Dansk

Almindelig aflukning

Posted by KnittingDane on fre, 2008-01-04 12:00

Metoden kan anvendes ved alle former for strik. Ved glatstrik strikkes maskerne ret inden der lukkes af. Ved ribstrik strikkes der ret over retmasker og vrang over vrangmasker, mens der lukkes af.

For at opnå en elastisk aflukning er det en fordel at lukke af med en større pind, end den der er strikket med. Eventuelt kan du blot sørge for at strikke maskerne meget løst på aflukningsrunden.

Almindelig aflukning i glatstrik:

Almindelig aflukning i glatstrik

Almindelig aflukning i dobbeltrib:

Almindelig aflukning i dobbeltrib

Aflukningen strikkes som følgende:

  • strik de første to masker
  • træk første maske hen over anden maske
  • strik en tredje maske
  • træk anden maske hen over tredje maske
  • strik en fjerde maske
  • træk tredje maske hen over fjerde maske
  • osv

Ved sidste maske trækkes garnet gennem masken og garnenden hæftes.

Her en lille video der viser, hvordan du gør:

Engelsk: Bind off, cast off

Typer af strikkeartikler: 

Kommentarer

Indsendt af Maria den

Hej! Først vil jeg gerne rose dig for din yderst anvendelige side. Jeg har strikket i mindre end 3 uger (!) men din side har hjulpet mig rigtigt godt på vej. Kan ikke sige at jeg strikker super perfekt, men ungerne er vilde med de småting jeg har lavet til dem.

P.t. er jeg ved at prøve at strikke en trøje til build-a-bear fra Hendes Verden (http://www.hendesverden.dk/handarbejde/syning/Pludderbukser-og-rosa-blus...) men der er en linje, jeg simpelt hen ikke forstår, og jeg håbede at du måske kunne hjælpe direkte da jeg ikke kan finde svaret nogen steder online eller i mine strikkebøger. Forstykkets beskrivelse er:

Slå op, og strik som ryggen, men når arb måler 11,5 cm, lukkes til hals-udskæring for de midterste 11 m, og hver del strikkes færdig hver for sig. Luk yderligere i halssiden på hver 2. p for 2 m og 2 x 1 m. Strik lige op, til arb måler som ryggen. Luk de resterende m lige af.

Det jeg ikke forstår er med de 2m og 2x1m ved halsudskæringen. Hvad vil det sige? 2m i den ene side og 2x1m i den anden side? Lukkes de 2m som én? Ville det ikke blive skævt? Jeg er dybt forvirret. Sad

Mvh

Nybegynder Maria

Indsendt af KnittingDane den

Hej Maria

Jeg vil antage, at de mener, at du på første pind skal lukke 2 masker af i halskanten. På de næste to (i halssiden) skal du lukke en af. Dette skal gøres i begge sider Smile

Indsendt af Maria den

Ohhh... se det kunne jo give mening! Smile Mange tak fordi du gad svare. Det var lidt for snørklet for mig, så jeg gruede for at nå dertil. Nu tror jeg godt jeg tør. Smile

Indsendt af KnittingDane den

Der var dejligt. Det kan også ofte være en udfordring at tyde strikkeopskrifter. Særligt når man er ny på området

Tilføj kommentar