PaaPinden.dk

Hvorfor strikke? Ja hvorfor egentlig ikke?
  • English
  • Dansk

Løbelængder og beregning af garnforbrug

Posted by KnittingDane on man, 2011-12-12 12:00

Kender du det, at du har købt noget lækkert garn som passer i strikkefasthed til en opskrift du vil strikke, men løbelængden er ikke den samme som strikkeopskriften angiver?

Hvad gør man så?

Løbelængden beskriver, hvor mange meter garn der er i forhold til vægten af garnet. Oftest opgives den i meter pr. 50 eller 100 gram. Og den afgør derfor også, hvor meget garn der er behov for.

Så melder spørgsmålet sig: Hvor meget garn har jeg så brug for til min opskrift? Og hertil har jeg lavet denne lille beregner:

Min opskrift angiver en løbelængde på:
meter
pr.
gram
Og den angiver, at jeg i alt skal bruge:
gram garn
   
Mit eget garn har en løbelængde på:
meter
pr.
gram
Med mit eget garn skal jeg derfor bruge:
gram garn

Af og til ses løbelængden pr. meter også angivet som en brøk - for eksempel 11/2. Det vil i dette tilfælde sige 11 meter på 2 gram.

Du kan her blot indtaste 11 i feltet meter og 2 i gram.

Typer af strikkeartikler: 
Garn og udstyr: 

Kommentarer

Indsendt af Alice Ulvbjerg den

Hej!
Hvor er det da dejligt at man sådan lige kan klikke ind og løse ens problemer - mange tak

Indsendt af Berit Pedersen den

Fantastisk

Indsendt af Cecilie den

Egentlig oplever jeg oftest det modsatte: Et garn passer (nogenlunde) med opskriften i løbelængde, men ikke i strikkefast. Så regner jeg oftest om i opskriften, så jeg får det masketal, der stemmer overens med min strikkefasthed. Mit problem kommer så, når jeg skal regne garnforbruget ud med den nye strikkefasthed. Det kan jeg simpelthen ikke lure, for maskerne har jo en anden størrelse, og man bruger derfor en anden længde garn end angivet i opskriften.

Indsendt af KnittingDane den

Hej Cecilie
Det nemmeste er at spørge i den butik man køber garnet når man støder på de udfordringer - så kan de vurdere det ud fra den specifikke situation Smile

Tilføj kommentar