PaaPinden.dk

Hvorfor strikke? Ja hvorfor egentlig ikke?
  • English
  • Dansk

Sammenstrikning

Posted by KnittingDane on ons, 2008-06-11 13:00

Sammenstrikning benyttes til at strikke to arbejder sammen i én arbejdsgang, uden efterfølgende sammensyning. På engelsk kaldes det en aflukning med tre pinde, da der benyttes tre pinde til teknikken.

Aflukningen er legende let, men dog heller ikke med en lige så fin finish, som når der anvendes en rigtig søm. Fordelen ved aflukningen er, at den er nemt og så behøver man ikke at bryde garnet for at lukke af. Ulempen er at aflukningen er synlig og den kan mærkes for eksempel ved en tåspids.

Sådan gør du

Arbejdet (på de to pinde) lægges ret mod ret. Der lukkes af (med den tredje pind) som ved en almindelig aflukning, dog med den tvist, at der strikkes gennem masken på forreste og bagerste pind samtidigt, således at disse strikkes sammen.

Sammenstrikning ret mod ret

Vendes arbejdet vrang mod vrang opnås en mere synlig aflukning.

Sammenstrikning vrang mod vrang

På engelsk: Three needle bind off

Læs også: Maskesting med arbejdet på pindene

Typer af strikkeartikler: 

Kommentarer

Indsendt af Jytte Høj Hammer den

Hej Irene!
Det forekommer mig, at du tidligere havde en lille video med lukning af tå på strømper. Ihvertfald her jeg ledt efter den nu - uden held. Dawn har jo "arvet" min mors strikkebog, så jeg kan ikke slå det op nogen steder. Og jeg synes, det er en helt fin måde at lukke på. MEN - jeg kan ikke huske den, for jeg har ikke strikket strømper i et stykke tid, og lukningen nåede ikke at blive "som at cykle". Tager jeg fejl - har jeg set det et andet sted??? Måske. Men ihvertfald, så har jeg brug for den nu!

Knus til jer
Jytte

Tilføj kommentar