PaaPinden.dk

Hvorfor strikke? Ja hvorfor egentlig ikke?
  • English
  • Dansk

Jeg har strikket en barnevogn...

Posted by KnittingDane on man, 2011-07-11 18:26

Så er den gal igen.

Denne gang har jeg hverken strikket bind eller pathat. Denne gang blev det lidt større - for ikke at sige meget større. En hel barnevogn blev det til. For hvad kan man da ønske sig mere end en strikket barnevogn?!

Lidt sent er det dog nu hvor tøsen snart bliver et år, men strikkes det skulle den - og jeg elsker den allerede. Hvis ikke den kan give anledning til en snak om strik, hvor jeg kommer frem, så ved jeg ikke hvad kan? Her kan I se både husbond og barnevogn ved den spanske trappe i Århus midtby i dag. Der blev hevet et par kameraer op af lommen, hvor vi kom frem Stortsmil

Hjemmestrikket barnevogn

Og her en anden vinkel inden jeg fik broderet navn på.

Hjemmestrikket barnevogn

Ideen til barnevognen kommer af al den strikkegrafitti jeg gennem tiden har kigget langt efter. Strikkede træer, strikkede tankstationer, ja det er svært at få armene ned i bar begejstring. Jeg har haft rigeligt af lyst til at kaste mig ud i lignende projekter, men mangler tid, tid og atter tid. Men så er det jo skønt med en lille sommerferie - den giver lidt luft til sådanne tossede projekter. Først havde jeg overvejet en cykel, men tænkte, at det var lidt fjollet når nu husbonden bruger cyklen mere end jeg. Og hvad er så mere nærliggende end barnevognen, som jeg jo har med mig overalt.

Her kan I se strikketøjet undervejs.

Hjemmestrikket barnevogn undervejs

Opskrift kommer der ikke nogen af i denne omgang - det er simpelthen for kompliceret, da barnevogne kommer i alskens størrelser. Stortsmil

Kommentarer

Virkelig, virkelig flot!!

Jeg kan kun drømme om at gøre dig det efter, hvis jeg en dag bliver så heldig at skulle trill erundt med sådan een..

Hvad så hvis den bliver våd? eller har du behandlet den med noget?

Indsendt af Marion Vick den

Hvor er det en fantastisk barnevogn...Jeg sidder lige nu og pønser på mulighederne for at strikke en hule...

Da jeg så indlægget fik jeg lyst til at vise dig et billede. Jeg var projektleder på en installation på Teatret Gruppe 38 i efteråret, og til det projekt strikkede grafikeren Randi Schmidt et hus - du kan se det her under d. 15. feb. på hendes blog: http://www.randischmidt.blogspot.com/

tak for nogle sjove indlæg! Smile

Indsendt af Siff den

Hvor er den dog bare vidunderlig! Hatten af for den og dig. Tør slet ikke forestille mig, hvor omstændigt et sådant projekt må være.

Men den må være hele arbejdet værd alene pga. alle de smil, den må vække på sin vej.
Den har i hvert fald kaldt smilet frem på mig.

Du er så sej!!!!

Indsendt af Karen Sillemann den

Ja, du er bare -- jeg kan ikke finde ord! Og så passer den SÅ godt til dig og dit børneliv.Fantastisk!

Indsendt af Ingrid E. den

Hej Irene

Ja, hvis ikke det var dig, der fandt på at strikke en barnevogn, ved jeg ikke hvem det så skulle være. Du er opfindsom og glad for dit strikketøj. Håber i har en rigtig god ferie og møder en masse glade mennesker når de ser jeres barnevogn :o)
Mange hilsener
Ingrid

Indsendt af Gitte den

Sikke en idé. Nu er jeg selv ude over alderen med familieforøgelser, så jeg vil ikke kopiere dig, men i stedet lægge hovedet i blød for at finde et lignende "spøjst" projekt at strikke.
Flot resultat - god tur med vognen.

Nøj, hvor er den bare flot! Jeg kan godt forstå, at den vækker opsigt. Man kan blive helt misundelig!

Indsendt af KnittingDane den

tak for al rosen Smile

Den er ikke behandlet med noget, så jeg benytter bare et regnslag, som jo så dækker strikken. Så vi satser på sol

Indsendt af Louise Amalie M... den

Er du helt vild det er sejt!!!! DU er sej!!! Så flot, og ville da ønske jeg havde været i Århus, så jeg kunne hilse på! Smile

Indsendt af erica key den

Kæft hvor er det bare sejt Stortsmil

Indsendt af kari pedersen den

hej, ja, jeg måtte bare også tjekke den ud, da jeg så teksten, troede det var en til bordpynt til en børnefødselsdag eller barnedåb. men nej,
så tjek lige Køge by ud, køge museum , der har nogle damer strikket omkring en hel bro, det ser bare godt ud

Indsendt af Louisa den

Hvor er du bare sej mor.
Den er så fed. Stortsmil

Indsendt af far den

er glad for at have været med i processen i skabelsen af dette unikke kunsthåndværk.
lykke på vej i den kunstneriske verden
fra din far

Indsendt af sisse den

hvor er den bare fantastisk, irene!!!!! aj, du er jo nødt til at sætte en produktion i gang nu
og så begynder jeg at tænke på hvad jeg kan strikke her omkring, har længe luret på det store egetræ i parken udenfor, det trænger altså til lidt... noget

Indsendt af hannekludekone den

fantastisk!! Der burde oprettes et strikkemuseum til alle de geniale, skøre, fantastiske osv ting der bliver stríkket Smile

Det er utroligt at du har haft tid og energi til atstrikke den flotte barnevogn!!!

Indsendt af Judith den

Denne kunne jeg like, utrolig tøft!

Indsendt af Sidsel den

Hvor er den bare fin! Vil du røbe hvor meget garn der er gået samt din strikkefasthed?

Indsendt af KnittingDane den

Den er strikket med cascade 220. Jeg har brugt 650 gram. Strikkefastheden - øhh - hvad var det nu for en pind - 5 ½ mm kan jeg se på mit ravelry-projekt http://ravel.me/ireneb/mhp
18 masker pr 10 cm på et løst stykke, men udstrakt er der kun 13 masker pr. 10 cm - strik er en taknemmelig størrelse

Indsendt af Anette den

Jeg så barnevognen, da jeg spiste frokost i Nyhavn i august... hvor var den bare sej.. Tak iøvrigt for en rigtig god hjemmeside. Jeg kan på ingen måde læse strikke opskrifter - men når jeg ser video og billeder af strikkede ting, ja så fatter jeg det.

Indsendt af KnittingDane den

Jeg takker Dirol

Indsendt af Hanne Jensen den

Jeg sad lige og surfede lidt rundt efter en barnevogn til min datter, eller rettere, til mit barnebarn.

Men selv og jeg er glad for at strikke, så er dette altså et lidt for stort projekt til mig. tror ellers min datter ville blive VILDT glad for sådan en flot barnevogn!

Godt gået

Indsendt af Ajaaja den

Den har jeg faktisk set inde i ikea. Tog faktisk et billede af den fordi jeg syntes den var så super sej. Smile

Indsendt af KnittingDane den

det sker af og til Smile jeg tror heller ikke at jeg ville kunne lade være Wink

Indsendt af Marianne den

Hej Irene!
jeg blev inspireret at din strikkede barnevogn. Skal snart være mormor til mit første barnebarn. Har arvet en fin klapvorn - men den er sort. Hvordan starter jeg et projek strik-en-klapvogn? Har du brugt uld, bomuld eller acryl til din barnevogn? selv sværger jeg til mest til uld eller bomuld.
Venligst Marianne

Indsendt af KnittingDane den

Jeg har uld til barnevognen. Jeg tænkte at det skyr vandet en smule, hvis det kun småregner. Regner det mere, bruger jeg altid regnslag.
Og så tager uld ikke så nemt mod skidt.

Men derudover har jeg strikket det, så det kan afmonteres, hvis vask skulle blive nødvendig.
Formen afhænger af vognen, så der må tankeapperatet på højtryk Stortsmil

Jeg er virkelig imponeret Stortsmil Hvorfor åbner i ikke en online-shop hvor man kan købe disse ting? Jeg ville helt klart være interesseret i at købe sådan en strik-vogn. Jeg kan godt selv strikke, men er slet ikke på det niveau, så hvis jeg kunne købe det ville det være perfekt. Smile

Indsendt af KnittingDane den

Jeg har ikke umiddelbart planer om at sælge af dem. Hvert cover vil skulle strikkes specifikt til den enkelte barnevogn for at passe ved håndtag, knapper osv. Og så skal den prøves på undervejs for at kunne tilpasses. Og så er der tiden det tager - for at kunne tjene penge hjem på det, tror jeg at coveret vil blive dyrere end selve barnevognen Stortsmil

Indsendt af Tina den

Dejligt at se et alternativ til trøjer, sokker og puder. Min mor og jeg (vi stoppede dig uden for Bilka i torsdags) taler stadig om din barnevogn, og var det ikke fordi jeg ikke skal have flere børn, så var jeg med det samme gået igang med et tilsvarende projekt Smile

Indsendt af KnittingDane den

Den er også fantastisk at trille rundt med - man får hurtigt en snak eller to på en tur ud af huset Smile

Indsendt af Marianne den

... så har jeg overset det: Hvordan laver man de der "bobler"/net af en farve oven på de andre? Hedder det mønster noget?

Jeg er dybt imponeret af din hjemmeside og dine kreationer, er selv en (meget ny) begynder.

Indsendt af KnittingDane den

Smile
Jeg bliver lige nødt til at vende tilbage med boblerne. Vi har lige fået nøglen til vores hus i dag, så vi har lidt travlt. Men jeg kan fortælle at det hedder bikubemønster. Det er en form for vævestrik Smile

Indsendt af Kamilla den

LOVE IT!!! Stortsmil

hey, kan det passe jeg så dig spankulere rundt med klapvogn med strikket kaleche til Sønderborg Ringridning her sent på eftermiddagen?

mvh
karina Stortsmil

Indsendt af KnittingDane den

Jo det var sikkert mig og familien. Vi er lige flyttet til byen og er til vores første ringridning i disse dage Smile

Tilføj kommentar