En möbius under opsejling

Så kunne jeg ikke dy mig længere - en ny möbius er på pinden. Jeg havde lidt begyndervanskeligheder, da kablet løsrev sig fra pinden på min splinternye knitpropind, netop som jeg var færdig med første omgang efter opslaget af 400+ masker. Tror I lige at tungen sad lige i munden, mens jeg samlede masker op.

Det lykkedes - heldigvis.

Lige præcis her, en pind eller to efter opslaget, er det sted jeg synes möbius'en er allermest fantastisk. Her fornemmes twistet bedst, da mængden af garn ikke skjuler pinden.

Thumbnail

Egentlig blev jeg allerede færdig for et par dage siden og havde lukket af og hæftet ender - men ligesom Louisas Möbius, syntes jeg, at den var blevet for smal. Jeg endte med at pille aflukningen op og nu er jeg så igang med at strikke den dobbelt så bred som først planlagt.

Godt jeg har rigeligt af garn...

PS: hvis du selv vil strikke en möbius, så kig på indlægget Et möbiusbånd - en halsting af den moderne slags

Kommentarer

Uhhhh, har haft lyst til at strikke een efter jeg så din "Louisas.."! Men jeg er altså en lille smule skræmt af opslagningen :O Du skrev dengang, at den rundpind, du havde brugt var lige lidt på den korte side.. Hvilken størrelse brugte du her? Må ud og have købt mig et laaaangt kabel  :D

wow det ser spændende, hvad er sværhedgraden ?? Kunne godt tænke mig og prøve på et tidspunkt .. Men hvor mange masker skal man slå op, og strikker man bare til man synes det er godt ??

har prøvet at lave en møbius, det er rigtig spændende og jeg vil strikke endnu en da jeg syntes at den jeg lavede , kradser lidt, så vil finde noget blødere garn :)

Fantatisk med denne side, massere af god inspiration. jeg har lavet et mobius halstørklæde som desværre blev for smalt, da jeg løb tør for garn, men det kan nå rundt om halsen 3 gange, så det opvejer det smalle. Jeg bruger rundpind 120 cm. Det er helt fantatisk enkelt at lave, så jeg er straks gået igang med et mere  :)

Det ser utrolig spændende ud, det har jeg lyst til at prøve, men hvor meget garn går der ca. til. :)

Profile picture for user KnittingDane
Permalink

Som svar til af Inger (ikke efterprøvet)

Garnmængden er helt afhængig af mønster, garn og omkreds, så det er meget svært at sige. Jeg tror at jeg brugte under 150 gram til Louisas - men jeg kunne snildt have brugt mere. Denne gang er jeg vist kommet op på 200 gram - jeg skal nok veje det og poste vægten  :)

Har,efter jeg så din første moebius, rigtig haft gang i pindene. Jeg har lave to i dobbelt perlestrik, et i forskudt 1-1 rib 8 pinde hver gang og i i retriller, altså 1 p ret, 1 p vrang.Den sidste i et flot farveskiftegarn, der desværre, pga de lange omgange, nærmest blev stribet.(men flot alligevel)

Super sjov teknik! Jeg er igang med mit førstes eksperiment og prøver at strikke rib (2r 2v). Det kan godt lade sig gøre, selvom de "underste" masker er 1/2 maske forskubbet i forhold til de "øverste" (fordi man lissom strikker i mellemrummene). Dog vil jeg anbefale at man starter ribstrikningen med det samme, i stedet for at strikke den første pind ret (som hun gør på videoen). Således undgår man at der bliver en "vrankant" hen over retmaskerne i ribben (og en "retkant" på vrangmaskerne, men det er knapt så synligt). Desuden vil det være mest optimalt at antallet af masker ikke "går op" med mønstret (2r 2v er et mønster på 4, jeg skulle have brugt et antal, hvor 4 går op plus 4/2 - jeg har 260 masker, skulle have haft 258 eller 262), så kan mønstret køre direkte videre på pinden. (svært at forklare!). Næste projekt er allerede på vej i mit hovede - jeg vil prøve med en tynd tråd (mohair eller sådan noget) og så lave patentstrik. Så skal mønstret gå op med 2+ 2/2 (altså 1), dvs. jeg skal lande på et ulige tal. Det kan man jo ikke, men så må jeg strikke to sammen på hhv. "over-" og "underside". Glæder mig allerede!

Har kigget på flere klip (bl.a Bordhis) Det ser spændende ud, men jeg har ikke helt forstået, om drejningen kommer automatisk, eller om man skal sørge for at sno arbejdet, inden man strikker første pind

Profile picture for user KnittingDane
Permalink

Som svar til af Ann-Mari (ikke efterprøvet)

drejningen kommer mere eller mindre af sig selv, da første maske der skal strikkes bliver skubbet frem på pinden automatisk. Og for overhovedet at kunne strikke den bliver man nødt til at lave drejningen :)

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Søger du en specifik strikketeknik, så prøv søgefunktionen.