Gå til hovedindhold

En duft af bedstemor

Indsendt af KnittingDane ,

Jeg mangler et lille tæppe til sofaens armlæn, og restegarn har jeg jo rigeligt af. Derfor greb jeg endnu en gang ned i lageret af garn for at finde noget passende til projektet. Da jeg tidligere har forsøgt mig med dominostrik, hvor jeg kom til at vælge for forskellige garntyper, og derfor gik helt i stå med strikkeprojektet, var fokus denne gang at finde en bunke garn af nogenlunde samme kvalitet.

Det lykkedes. Jeg fandt to poser fuld af små rester Rowan Lambswool fra en Kaffe Fasset trøje min bedstemor i sin tid strikkede til min bedstefar. Faktisk netop den trøje der ligger på bordet på billedet af min bedstemor og mig på forsiden af PaaPinden. Alle disse minder om en svunden tid.

Blot det at stikke hovedet ned i posen var en oplevelse i sig selv. Den duftede jo stadig af min bedstemor og bedstefars hjem. Et hjem som jeg husker så godt, men ikke længere kan besøge, da min bedstemor gik bort i 2009 og min bedstefar nu er flyttet i noget mindre. Jeg fik næsten lyst til at forsegle posen igen blot for at bevare duften til tid og evighed. Den idé droppede jeg dog hurtigt.

Livet går videre, og det skal vi også. Jeg er sikker på, at min bedstemor vil sætte stor pris på, at alle hendes rester bliver anvendt. Så nu er de på vej ind i et fint dominotæppe, der skal ligge i sofaen. Så kan jeg også her mindes hende.

En duft af bedstemor

For at få nok garn og samtidig tilføje lidt klare farver til tæppet, har jeg suppleret op med nogle af de mange uldbunker jeg har fra min mor. Det tegner sig til at blive godt.

Kommentarer

mor

Fra en svunden tid. Det ser ud til at blive en spændende sag. Glæder mig til at se det færdige resultat. Men det er sådan et projekt der gerne må tage lang tid med pauser ind i mellem ;)

søn, 18/03/2012 - 13:03 Permalink

Jeg har sådan en pose med stofrester, tæt lukket og pakket væk i kælderen, fordi den lugter af mormor :)

Smukt tæppe! Jeg kom til at blande entrelac og domino sammen, har ikke fået prøvet nogle af dem endnu.

søn, 18/03/2012 - 13:53 Permalink
Vibe

Hi hi, Birthe P, det er SÅ rigtigt formuleret :D

Jeg gik igang med et \"blankie\" (se http://www.shellykang.com/all-about-the-blankie ), som jeg eeeelskede at strikke på, men efter et par måneder blev tæppe-projektet til et \"stor og spøjs alfeagtig hue\"-projekt, for jeg havde slet ikke tålmod til sådan et langtids-projekt.

Men nu får jeg jo lyst til at gå igang igen, når jeg ser dit tæppe, Irene.... Altså! :-[]

tir, 18/12/2012 - 22:25 Permalink
Vibeke Larsen

Hej Irene.

Det var en god ide og det bliver et fint tæppe. Jeg glæder mig til at se et billede af det færdige produkt, - engang, - det må jo gerne, som din mor nævner, tage lang tid.

Jeg har også en kasse med garnrester, som jeg har besluttet mig for, skal blive til firkanter til babytæpper. Se www.noerkleriet.dk Strik for en sag. ;)

Med venlig hilsen

Vibeke

P.S Har investeret i Sock Innovation. Glæd dig til den! Advarsel: Disse strømper kan ikke strikkes til tv'et.

man, 19/03/2012 - 06:11 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Jeg tror jeg bliver nødt til at holde gang i tæppet hele tiden, ellers kommer bare til at gå helt i stå. Jeg er ikke helt god til de gamle ufo'er.

Og ja Vibeke - nogle strømper egner sig ikke til tv strik. Så skal det i hvert fald være noget hvor man kun behøver at lytte ;)   til gengæld bliver de bare fantastisk smukke :)

man, 19/03/2012 - 08:52 Permalink
Ulla Kaae

Hej Irene

Nu har jeg altså brugt jeg ved ikke hvor mange timer på at kigge dine sider både op og ned og på kryds og tværs!
Og hver gang jeg sniger mig ind på En af siderne, bliver jeg straks overfaldet af fif og tips, jeg endnu ikke har trawlet igennem!

Konklussion : din blog og din hjemmeside er blevet min passion og mine strikkebibler! Og jeg synes, du skriver så kærligt om din bedstemor, så jeg næsten føler, jeg kender hende og holder af hende.
Tusind TAK fordi du vil dele alt dit strikkeri med alle os andre strikkegale. ;) :) :D :D

ons, 21/03/2012 - 09:16 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Som svar til af Ulla Kaae

Hej Ulla

Tusind tak for din hilsen - den varmer virkeligt om hjertet :)

Jeg havde ikke forestillet mig, hvor stor siden kunne blive da jeg i sin tid gik i gang - og nu kan jeg slet ikke stoppe - der bliver jo ved med at være ting jeg ikke har været omkring :)

lør, 21/11/2020 - 21:06 Permalink
Louise Christensen

Hej

Jeg er igang med at hækle tæppe ( Bedstemorsruder ) og skal til at hækle den sammen, mon jeg kan se det i nogen sider, hvor det blever vist.

M.V.H

Louise

fre, 08/02/2013 - 16:49 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Som svar til af Louise Christensen

Hej Louise

Dette tæppe er et strikket tæppe og alle nye firkanter strikkes på den forrige. Derfor er der ingen montering. Jeg har desværre ingen hæklehjælp på siden

søn, 10/02/2013 - 00:10 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.